Het Zuidwesten

Swipe

Diriamba

Bezienswaardigheden

Op het Parque Central, tegenover de robuuste basiliek San Sebastián staat een opvallende blauw/roze kiosk en even verderop een standbeeld van Nicaragua’s grote dichter Darío. Het beeld is een herinnering aan zijn bezoek aan de stad. De festiviteiten rond de patroonheilige San Sebastián van 17 tot 27 januari trekken van heinde en verre bezoekers. Het is dan ook een van de meest kleurrijke gebeurtenissen van het land. 20 Januari is de eigenlijke patroonsdag en dan draagt men de heilige tijdens een processie door de stad.

Loop je vanaf de zuidoosthoek van het plein over de Calle Central richting het oosten, dan passeer je aan de rechterzijde op de hoek van het eerste blok de ruïne van een koloniaal huis. Het behoorde ooit toe aan de welvarende familie Sierro Estrada. De klokkentoren aan het eind van Calle Central is al vanaf het plein zichtbaar en hét herkenningspunt in Diriamba. Het is een cement bouwwerk uit 1935 van ruim vijftien m hoog. Hij staat op de kruising met Calle Salvador Mendieta. Deze straatnaam is een eerbetoon aan de illustere politicus en oprichter van Partido Unionista Centro Americano. Het in vervallen staat verkerende theater Gonzalez ligt een blok noordelijk van de klok, op de hoek. De bioscoop die er huisde is gesloten vanwege instortingsgevaar.

Een muur met prikkeldraad bakent het eind van Calle la Salle af. Als je het stenen trappetje beklimt, kom je in de armenwijk.

El Museo Ecológico de Trópico Seco is een niet al te groot museum maar ludiek ingericht en veel bezocht door scholen. Beeldend laat men de kringloop van water zien en achter glas worden verschillende natuurlijke omgevingen van het land nagebootst met onder andere opgezette dieren. Er staat een maquette van ’s?lands vulkanisch gebied en er wordt het een en ander uitgelegd over de koffieproductie in de regio. Open: ma t/m vrij van 8.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdagmiddag en zondag gesloten. De entree is C20. Vanaf de klok zes blokken noord en vijf west.

10 prachtige bestemmingen in Diriamba en Nicaragua