Het Zuidwesten

Swipe

Rivas

Het landschap van Granada richting Rivas is afwisselend: akkers, lage begroeiing, suikerriet, maar ook heuvels en bomen. Na een half uur met de bus richting Granada passeer je de ingang van Refugio de Vida -Silvestre La Flor y Río Escalante Chacocente. Hier ligt een strand waar acht- tot tienmaal per jaar zeeschildpadden zoals de paslama hun eieren achterlaten.

Bezienswaardigheden

Op de zuidoosthoek van het Parque Central staat het crèmekleurig ommuurde geboortehuis van Doña Violeta Chamorro. Door het hek kun je een glimp opvangen van dit mooi optrekje waar nu haar zus woont.

De patroonheilige van de stad is San Sebastián en het patroonsfeest valt op 20 januari. De kerk is gewijd aan San Pedro die met sleutels in zijn hand bovenaan de trap voor de ingang op een sokkel staat. Binnen is op de koepel een allegorie uitgebeeld. Je kunt de ‘boot van het communisme’ zien vergaan. De christelijke geloofsgemeenschap leeft daarentegen in voorspoed. Voor in de kerk zijn wandschilderingen aangebracht. In het vierde blok west van het Parque Central, vanaf de zuidwesthoek, staat la Iglesia San Francisco. Het gebouw valt op door zijn gecentreerde, naar voren springende klokkentoren. Vanaf de noordoosthoek van het Parque één blok noord en drie blokken oost zie je aan de linkerkant een dynamisch en dramatisch beeld. Het afbladderende monument is voor een gevallene in de slag om Rivas op 29 juni 1855.

Het Antropologisch en Historisch Museum is ondergebracht in een fraai, koloniaal landhuis. Het heeft een aantal ruimtes waarin archeologische vondsten uit de regio zijn opgesteld. Ook staan er opgezette dieren die in het land voorkomen. In een van de ruimtes hangen prenten. Het museum is geopend van 8.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur op ma-vrij en op za van 8.00 tot 12.00 uur. Zondags gesloten. De toegang bedraagt $1. Vanaf de San Franciscokerk is het één blok west en twee blokken noord.

10 prachtige bestemmingen in Rivas en Nicaragua