Het Zuidwesten

Swipe

San Jorge

Het Parque Central is klein, net zoals de bijna schattige, okergele, koloniale kerk. Een half blok noord vanaf de noordoosthoek zit een filiaal van Enitel. Als je nog eens anderhalf blok verder loopt en vervolgens rechtsaf slaat, kom je op de weg die loopt tot de kade. Hier vertrekken de ferry’s naar Ometepe. San Jorge is hét vertrekpunt voor een trip naar dit landelijke eiland. Ook ligt er een breed strand met veel restaurantjes. Voor de uitspanningen liggen kioskjes met rieten daken, waarin je uit de zon van een drankje en het uitzicht kunt genieten. Het patroonsfeest van San Jorge viert men op 23 april ter ere van de gelijknamige heilige.

Met de taxi vanuit of naar Rivas rijd je over de weg die langs een bekend Spaans kruis loopt.

Vervoer

Neem voor C9 een willekeurige taxi naar de busterminal in Rivas. Vanhier gaan bussen in verschillende richtingen. Taxichauffeurs hebben de neiging meer te vragen als de ferry net is aangekomen.

Ferry’s naar Ometepe

Autoferry’s gaan om 7.30, 10.30, 14.30 en 17.30 uur, C32 pp. Een retourticket voor een personenauto kost C585.
De vertrektijden voor de gewone ferry’s zijn 8.30, 9.30, 11.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur, C40 pp. De overtocht duurt één uur en kan bij slecht weer onrustig zijn. De ferry’s zijn zoals veel zaken in Nicaragua oud en niet in flitsende staat. Je kunt binnen onderin zitten. Hier staat ook een tv waarop meestal een telenovela, Midden-Amerikaanse soap, wordt uitgezonden. Bovenop het dek heb je een mooi uitzicht op de vulkanen van Ometepe. Van het toilet kun je beter ergens anders gebruik maken.

10 prachtige bestemmingen in San Jorge en Nicaragua