Het zuidwesten

Swipe

Kasese

Veel toeristen gebruiken Kasese als uitvalsbasis voor hun tochten naar de omliggende parken. Kasese is vanuit Kampala gemakkelijk bereikbaar omdat zich er het eindstation bevindt van de oost-west spoorlijnverbinding. In feite is het derhalve mogelijk om vanuit Mombassa in Kenia rechtstreeks per trein naar het Rwenzori gebergte, naar het Kibale Forest n.p., naar het Queen Elizabeth n.p. of een der andere natuurgebieden van West-Uganda te reizen. Hoewel het dus praktische voordelen heeft ten opzichte van Fort Portal is zowel de stad als het verblijf er minder aangenaam. Voor een trip in het Rwenzori gebergte is Kasese de beste uitvalplaats.

Ten westen van Kasese, nabij Kilembe bevinden zich de voor de Ugandese economie van groot belang zijnde kopermijnen. Ze zijn gedurende de tijd waarin het in dit gebied politiek onrustig was, lange tijd gesloten geweest. Met Japanse hulp werden de mijnen enige jaren geleden weer opengesteld. In 2009 werden de mijnen door de Ugandese regering te koop gezet. Er werd uiteindelijk overeenstemming bereikt met het Chinese Tibet-Hima. In september 2013 werd de overeenkomst tussen de Ugandese regering en vertegenwoordigers van het Chinese bedrijf officieel ondertekend.

U kunt er een bezoek aan brengen, ze zijn per fiets (te huur in Kasese) gemakkelijk bereikbaar. Hoewel het pad erheen van niet al te beste kwaliteit is (de fietsen trouwens evenmin), de tocht erheen voert door een buitengewoon fraai landschap.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kasese en Uganda