Het zuidwesten

Swipe

Kisoro

Hetgeen geldt voor Kabale, is onverkort van kracht voor Kisoro. Het ligt op ongeveer 70 kilometer afstand van Kabale, hoewel de afstand hemelsbreed nauwelijks 25 kilometer bedraagt. De omgeving is hetzelfde, men kan er dezelfde uitstapjes maken, er gelden dezelfde restricties ten opzichte van het grensgebied. Kisoro heeft echter één belangrijk voordeel, als u een bezoek wilt brengen aan de berggorilla’s dan heeft u beide reservaten waar dit mogelijk is onder handbereik. In Kisoro bevindt zich een bijzonder kleurrijke lokale markt waar u mensen en artikelen kunt vinden uit Uganda, R.D. Congo en Rwanda. U moet deze markt beslist bezoeken als u zich in de buurt ophoudt. Bovendien is het een gelegenheid bij uitstek om inkopen te doen voordat u uw tocht naar de ‘bergen van de maan’ begint.

In de onmiddellijke omgeving van Kisoro ligt het schitterende Lake Mutanda. Een lokale gids brengt u erheen en vertelt u tevens tal van bijzonderheden over de omgeving, de flora, de fauna en het landschap. U bevindt zich namelijk aan de voet van het Bufumbira gebergte, gelegen op de grenzen van Rwanda, R.D. Congo en Uganda. Uitschieters zijn de Muhavura (4127 m), de Sabyinyo (3675 m), de Mgahinga (3475 m) en de Muside (3000 m).

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kisoro en Uganda