Het Zuidwesten van Ibiza

Swipe

Ibiza

De baai van Cala d'Hort bezit een aantrekkelijk zandstrand, het Playa Cala d'Hort (Platja Cala d'Hort) met links een restaurant en rechts een rij boothuisjes. In de baai liggen de eilanden Es Vedra en Es Vedranell. Het uitzicht op deze eilandjes tijdens een zonsondergang is beroemd.

Es Vedra

Es Vedra is met een hoogte van 381 m het grootste eiland van de twee. Het eiland is het middelpunt van veel verhalen die op Ibiza de ronde doen. Volgens de een is het eiland het laatste stukje van het roemrijke Atlantis dat nog boven de waterspiegel uitsteekt; volgens een ander is het een oriënteringspunt voor UFO's.

Torre de Savinar

Ruim een km ten zuiden van Cala d'Hort staat de ronde Torre de Savinar, ofwel de Torre del Pirata, een 18e-eeuwse wachttoren. Ook vanaf deze toren heeft u een goed zicht op de twee eilandjes in de baai van Cal d'Hort.

Ten noorden van Cala d'Hort ligt het 275 m lange en drukbezochte zandstrand Cala Vedella, gelegen aan een langgerekte inham.

Cala Moli

Nog verder noordwaarts ligt het 70 m lange, rustige en beschut gelegen strand Cala Moli (goed snorkelgebied).

Cala Tarida

Het volgende strand is Cala Tarida, gelegen op 6 km ten noordwesten van Sant Josep. Op het strand en in het water liggen fraaie platte rotsformaties.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

BLESS Hotel Ibiza

BLESS Hotel Ibiza is een exclusief adres op het schitterende eiland Ibiza. Dit prachtige Excellent hotel is de ultieme plek voor een...

v.a. 529.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza