Het Zuidwesten van Ibiza

Swipe

Cala d’Hort

De baai van Cala d'Hort bezit een aantrekkelijk zandstrand, het Playa Cala d'Hort (Platja Cala d'Hort) met links een restaurant en rechts een rij boothuisjes. In de baai liggen de eilanden Es Vedra en Es Vedranell. Het uitzicht op deze eilandjes tijdens een zonsondergang is beroemd.

Es Vedra

Es Vedra is met een hoogte van 381 m het grootste eiland van de twee. Het eiland is het middelpunt van veel verhalen die op Ibiza de ronde doen. Volgens de een is het eiland het laatste stukje van het roemrijke Atlantis dat nog boven de waterspiegel uitsteekt; volgens een ander is het een oriënteringspunt voor UFO's.

Torre de Savinar

Ruim een km ten zuiden van Cala d'Hort staat de ronde Torre de Savinar, ofwel de Torre del Pirata, een 18e-eeuwse wachttoren. Ook vanaf deze toren heeft u een goed zicht op de twee eilandjes in de baai van Cal d'Hort.

Ten noorden van Cala d'Hort ligt het 275 m lange en drukbezochte zandstrand Cala Vedella, gelegen aan een langgerekte inham.

Cala Moli

Nog verder noordwaarts ligt het 70 m lange, rustige en beschut gelegen strand Cala Moli (goed snorkelgebied).

Cala Tarida

Het volgende strand is Cala Tarida, gelegen op 6 km ten noordwesten van Sant Josep. Op het strand en in het water liggen fraaie platte rotsformaties.

10 prachtige bestemmingen in Cala d’Hort en Ibiza