Het Zuidwesten van Ibiza

Swipe

Cala Salada

Ten noorden van San Antonio ligt Cala Salada, een fraaie baai met een fijnkorrelig zandstrand. In het achterliggende gebied kunt u wandelingen maken. De vele villa's in de omgeving tonen aan dat het gebied ook in trek is bij de rijkere inwoners van het eiland. De baai wordt veel door diepzeeduikers bezocht.

Ses Fontanelles

Vlak voor de baai is de afslag naar de grot Ses Fontanelles, ook wel Cova des Vi genoemd. Op het plafond en de wand van deze grot zijn enkele muurschilderingen (pintures rupestr de sa Cova des Vi) aangebracht. Over de betekenis van de schilderingen tasten de onderzoekers in het duister; wel zijn er enige boten zichtbaar. Ook over de ouderdom van de tekeningen in de grot Ses Fontanelles heerst onduidelijkheid. Een groep onderzoekers neemt aan dat de schilderingen uit de brons tijd stammen (2000 v. Chr); anderen schrijven de schilderingen toe aan de Carthagers. De Carthagers hadden een wachttoren op de achterliggende Nunó-heuvel geplaatst. Een ijzeren hekwerk moet de zwarte schilderingen beschermen tegen ongewenst bezoek. Bovendien stelt men pogingen in het werk om de langzaam vervagende muurschilderingen in de grot Ses Fontanelles te conserveren.

De weg van Cala Salada naar Santa Agnès de Corona voert door een heuvelachtig landschap met pijnbomen; het is een van de fraaiste routes op het eiland.

Hotel Me Ibiza

Het prachtige Excellent Hotel Me Ibiza is dé ultieme plek voor een onbezorgde vakantie. Het ligt direct aan zee en naast de...

v.a. 564.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cala Salada en Ibiza