Het Zuidwesten van Ibiza

Swipe

Ibiza

Het Platges de Comte staat ook bekend als Cala Conta (Cala Comte) en is bereikbaar via een redelijk berijdbare, onverharde weg. Vanaf het zandstrand heeft u een prachtig uitzicht op de eilandjes voor de kust, waaronder het grote eiland Es Conillera (geheel rechts). Op dit eiland houden twee wachttorens de omliggende wateren nauwlettend in de gaten. Het Platges de Comte is zondags een geliefde plaats voor de eilandbevolking om een drankje te drinken in een van de drie bar-restaurants en te genieten van het uitzicht.

Torre de Comte

Enkele honderden meters ten noorden van het Platges de Comte staat de grootste wachttoren op de westkust van Ibiza, de Torre de Comte (Torre d'en Rovira). Deze ronde wachttoren werd in 1756 ontworpen door de ingenieur Ballester en zeven jaar later gebouwd door de ingenieur Garcia Martinez. Nadat het defensieve belang van de toren was weggevallen ging men het verdedigingswerk bewonen. Vandaar dat men ook op de begane grond een deur plaatste. Oorspronkelijk vormde de deur op de eerste verdieping de enige toegang tot de wachttoren.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza