Het Zuidwesten van Ibiza

Swipe

Sant Josep de sa Talaia

In het zuidwesten van Ibiza ligt het stadje Sant Josep de Sa Talaia (Sant Josep ofwel San José), hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en vernoemd naar de nabij gelegen berg Sa Talaia. Het is een aantrekkelijk en bezienswaardig stadje op Ibiza met leuke restaurants (bezoek bijvoorbeeld het restaurant Can Manyanet, direct achter de kerk) en heerlijke tapasbars.

Església de Sant Josep de Sa Talaia

Centraal in het stadje staat de 18e-eeuwse Església de Sant Josep de Sa Talaia. Helaas is de kerk meestal alleen tijdens misvieringen geopend (za. om 21.00 uur, zo. om 11.00 en 20.00 uur). Het gebedshuis heeft blauwe tegels als een soort lambrizering. Ornamenten van aardewerk sieren het plafond; vanaf de zuilen kijken naakte engeltjes op de gelovigen neer. Opmerkelijk zijn de paneelschilderingen van de geheimen van de rozenkrans op de preekstoel; ze werden in 1763 geschilderd door Sanchez Ocarïa. De gerestaureerde achterwand van het hoofdaltaar met zijn heiligenbeelden is ruim 30 jaar ouder.

Berg Sa Talaia

Schuin tegenover de kerk begint een gemarkeerde wandeltocht naar de 475 m hoge top van de berg Sa Talaia (voorbij het parkje rechtsaf en volg de borden). De vergezichten en de geuren van het pijnbomenwoud zijn fantastisch. U kunt ook met de auto naar de top van de Talaia (4 km). Op de top staat een met honden bewaakte en rood-wit geschilderde zendmast. Als u nog zo'n 200 m doorrijdt (of wandelt), dan komt u bij een uitzichtpunt met een weids uitzicht over een groot deel van het eiland Ibiza.

10 prachtige bestemmingen in Sant Josep de sa Talaia en Ibiza