Highlights van Denemarken

Swipe

Highlights van Denemarken

Aarhus
Gezellige studentenstad met een leuk contrast tussen de rust van oude straatjes en de polsslag van een moderne lifestyle. Als de trendy shops en moderne musea sluiten gaat het leven 's nachts gewoon door in vele cafés, restaurants en nachtclubs. Aarhus is de tweede stad van Denemarken.

Bornholm

De 'Parel van de Oostzee' ligt dichter bij Zweden dan bij Denemarken en valt ook in geologisch opzicht buiten de rest van het land. Bornholm is een heerlijk eiland met mooie landschappen, witte stranden, volop zonneschijn en vele kilometers goede fiets- of skatepaden waar je geen mens tegenkomt.

Egeskov

Gebouwd op een paar duizend palen in het water is Egeskov het meest sprookjesachtige kasteel van Funen. Het omringende park heeft genoeg ruimte voor nog eens drie leuke musea waaronder een met oldtimers.

Frederiksborg

Fabuleus renaissancekasteel, tevens Nationaal Geschiedenismuseum. Na een verwoestende brand in 1859 werd het kasteel geheel gerestaureerd en van top tot teen en wand tot wand gevuld met 10.000 kunststukken, waaronder reusachtige wandkleden, kroonluchters en antieke meubelen.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is de meest kosmopolitische stad van Scandinavie, met leuke winkels en cafés, het romantische Tivoli-pretpark en het grootste aanbod van Deens design. Van de musea mag je het Museum voor schone kunsten, Ny Carlsberg Glyptotek (beide klassieke kunst), Louisiana en Arken (beide moderne kunst) zeker niet overslaan.

Legoland

Een uur vliegen van Amsterdam ligt het leukste pretpark van Europa. Miljoenen legosteentjes zijn in de attracties verwerkt. Voor iedereen die met Lego speelt of speelde.

Møn

Hoge, oogverblindend witte kalkkliffen aan zee, omgeven door een bijzonder bos geven dit eiland een uniek karakter. Spectaculair!

Odense

De geboorteplaats van Hans Christian Andersen in het hart van Funen is een van de drukst bezochte steden van het land. Spring op de fiets voor een bezoek aan het Hans Christian Andersen Museum, het moderne cultureel centrum Brandts Klædefabrik of het openluchtmuseum Den Fynske Landsby waar Deense tijden van weleer tot leven komen.

Ribe

Overal in Denemarken vind je historische handelssteden waarvan sommige opvallend goed bewaard zijn gebleven. Ribe is zo'n stadje. Het is de oudste stad van het land, met charmante straatjes en historische architectuur. Beklim de toren van de domkerk voor een weergaloos uitzicht.

Roskilde Vikingschipmuseum

De Denen koesteren hun historie. Overal kom je overblijfselen uit het vikingentijdperk tegen. In dit museum werken scheepsbouwers in de museumwerf permanent aan de restauratie en reconstructie van drakars, de eeuwenoude vikingschepen. Je komt er heel veel te weten over het leven van deze plunderende zeelui die in de Middeleeuwen zo belangrijk waren voor de vorming van Denemarken.

Skagen

Kunstenaarsstadje tussen de duinen op het noordelijkste puntje van Denemarken, met schilderachtige visserswoningen en een bijzondere lichtval. Geniet er van de mooie zonsondergangen en prima visrestaurants.

10 prachtige bestemmingen in Highlights van Denemarken en Denemarken