Highlights van Oost-Tirol

Swipe

Highlights van Oost-Tirol

Regio Lienzer Dolomieten

Lienz
De hoofdstad van Oost-Tirol wordt gemakkelijk overgeslagen. Op weg naar zuidelijker gebieden rijd je vooral langs Lienz. Zeker in de zomer is dat jammer, de binnenstad van Lienz met tal van bezienswaardigheden en z'n vele terrasjes vormen, ook als je Oost-Tirol niet als eindbestemming hebt, een welkome adempauze.

Drautal (ged.)

Een dag in het Drautal is voor iedereen een dag uit. Bezoek Aguntum, Lavanter Kirchbichl, de aarden piramides van Strohnach of duik in de idyllisch gelegen Tristacher See. Bij goed weer kun je ook een kijkje nemen op het vliegveld van Nikolsdorf en als er een beetje vliegdrukte heerst kan de dag voor uw koters ook niet meer stuk.

Iseltal (zuid)

Het zuidelijke gedeelte van het Iseltal, vooral het gedeelte ten noorden van Lienz, wordt te vaak voorbijgereden. Thum, Oberlienz, Zettersfeld en Ainet, om maar eens een paar voorbeelden te noemen geven een beeld van Oostenrijk zoals je dat op je netvlies had toen je er nog nooit geweest was.

Regio Hochpustertal

Pustertal

Een dal dat vooral wordt gebruikt om snel Italië te bereiken. Je mist veel als u op die manier het Pustertal passeert. Laat je in elk geval verleiden om de Pustertaler Hohestrasse te volgen tussen Leisach en Strassen. Stop even bij Schloss Anras.

Villgratental

Alsof de tijd er heeft stilgestaan. Dring diep door in het Villgratental, proef van de lokale lekkernijen en koop de beste wol die in Oostenrijk te vinden is. Zet de auto aan de kant en wandel door een wereld waarvan je het bestaan niet eens meer vermoedde.

Tiroler Gailtal

Een schijnbaar onontdekt dal. Niet door UNESCO, die de kern van het dorp Obertilliach (het mooiste dorp van Oost-Tirol) in z'n geheel op de lijst van wereld erfgoederen plaatste.

Regio Hohe Tauern Oost-Tirol

Iseltal (noord)

Een indrukwekkend berglandschap valt je ten deel als je besluit om direct door de Felbertauerntunnel uit te stappen en bijvoorbeeld een poosje in het Gschlosstal door te brengen.

Kalsertal

Vanuit Kals (maar ook vanuit Matrei i.O.) kun je een wandeling maken langs de Panoramaweg. Die is niet zwaar en het uitzicht op tientallen drieduizenders doet je beseffen dat je maar erg klein bent. De Kalser Glocknerstrasse brengt je bij het Lucknerhaus vanwaar je het fraaiste uitzicht heeft op de Grossglockner. Een stop bij de Schleierwasserfall kweekt veel goodwill bij de kinderen.

Defereggental

De smalste doorgang naar Italië ligt bij Staller Sattel, aan het einde van het Defereggental (alleen in de zomer geopend). Onderweg is er veel te zien en zowel in de zomer als in de winter nodigt het dal tot lange wandelingen en fijne skitochten.

Virgental

Een lustoord voor wandelaars. Vele hutten, soms op grote hoogte, maken het mogelijk om je lang buiten de bewoonde wereld te wanen. Een bergwereld die elders in Europa nauwelijks geëvenaard wordt.

Nationalpark Hohe Tauern

Te veel natuurschoon om in enkele dagen in je op te nemen. Oriënteer je daarom in het Tauernparkhaus in Matrei i.O. zodat je zeker weet dat alles wat je belangstelling heeft aan bod komt.

Naar de Grossglockner

Een rit over de Grossglockner Hochalpenstrasse is een absolute must en brengt de hoogste bergen van Oostenrijk ook dichterbij voor hen die wat minder goed ter been zijn.

10 prachtige bestemmingen in Highlights van Oost-Tirol en Oost-Tirol