Highveld

Swipe

Mbabane

Inleiding Mbabane

De snelweg van grenspost Ngwenya naar Mbabane dateert uit de laatste periode van economische voorspoed. Deze kent een indrukwekkend aantal afslagen voor een kleine (hoofd)stad als Mbabane. Voor u zijn alleen afslagen 10 en 13 van belang; deze leiden naar het stadscentrum. Vanaf de snelweg is lagergelegen Ezulwini Valley zichtbaar.

 

Mbabanes hart is identiteitloos en functioneel. In de betonnen gebouwen zijn gouvernementele instanties en hoofdkantoren gevestigd. Deze geven de indruk autoverkeer en straatdrukte te verbloemen.

Beschrijving bezienswaardigheid

Sibebe's Rock

Een bezoek waard is Sibebe’s Rock, gelegen aan Pine Valley Rd (tien kilometer ten noorden van Mbabane). Dit betreft de grootste granieten rots ter wereld; evolutiewetenschappers schatten de ouderdom op drie miljard jaar. De gladde wanden van de berg, de dichte vegetatie in haar kloven en watervallen zijn onvergetelijk. Rondom de rots zijn verschillende wandelroutes. ‘Mbuluzi Gate’ (aan de hiervoor genoemde weg, geopend dag. 08.00-17.00 uur, tel. 24046070) heeft een informatiecentrum.

10 prachtige bestemmingen in Mbabane en Swaziland