Hillwood Museum & Gardens

Swipe

Washington D.C.

Het statige landgoed Hillwood Museum & Gardens ligt in de heuvels ongeveer 8 kilometer ten noordwesten van Washington DC. Je kunt het prachtige en grootse herenhuis bezichtigen, lunchen en dineren in het bijbehorende en uitstekende café en wandelen in de schitterende tuinen.

De voormalige eigenaresse van Hillwood was Marjorie Merriweather Post. Zij wordt gezien als een pionier, zakenvrouw, diplomaat en fervent verzamelaar van kunst. Naast al deze talenten had zij ook de naam een uitmuntende gastvrouw te zijn. Dit laatste blijkt nog steeds uit het feit, dat zij na de koop van het huis in 1955 al snel besloot het huis open te stellen als museum.

Tijdens haar leven wist ze een uitgebreide collectie Russische en Franse kunst, kostuums en juwelen te verzamelen. Deze kun je vandaag de dag bewonderen, evenals de steeds wisselende exposities. Ook het huis zelf is meer dan de moeite van een bezoek waard. Ondanks haar voorliefde voor de decoratieve Franse stijl uit de 18e eeuw, bracht Marjorie moderne aspecten aan. Zo is er een keuken met de meest trendy snufjes van die tijd en een tekenkamer in geheel nieuwe stijl, die wij beiden inmiddels ook als antiek zien.

Gedurende de maand maart staan er in de serres duizenden verschillende soorten orchideeën in bloei. De fantastische kleuren en bijna bedwelmende geuren trekken dan veel bezoekers en kenners aan. In die maand worden er dan ook talloze evenementen georganiseerd. Er zijn gastsprekers, speciale rondleidingen en er worden workshops en presentaties gegeven.

Er vinden gedurende het hele jaar ook vele andere evenementen en festivals plaats. Zo kun je tijdens de lente het jaarlijkse Fabergé Egg Festival bijwonen. Dit is een leuke uitje voor de hele familie. Je ziet de gehele collectie van Fabergé eieren die Marjorie heeft verzameld, ontmoet historische figuren, er worden verhalen en legendes vertelt en je kunt deelnemen aan de eeuwenoude ‘ei-rol’ wedstrijd en aan een workshop om je eigen Fabergé ei te beschilderen.

Je kunt het huis en de tuinen zelf bezoeken met bijvoorbeeld een audio-tour, of kiezen voor één van de vele rondleidingen met gids. In principe is een bezoek aan Hillwood Museum & Gardens gratis, maar een donatie wordt zeker op prijs gesteld.

Locatie: 4155 Linnean Avenue, NW, Washington, DC 20008

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.