Hokkaido

Swipe

Hokkaido

Het eiland Hokkaido is na Honshu, het grootste eiland van Japan. In vervlogen tijden stond Hokkaido bekend als Ezo, Yezo, Yeso of Yesso. Het eiland Hokkaido wordt door de straat van Tsugaru Straat gescheiden van het hoofdeiland Honshu. Vroeger moest men met de veerboot naar het eiland toe, maar tegenwoordig maakt iedereen gebruik van de autotrein die door de Seikan Tunnel rijdt. De belangrijkste en grootste stad van Hokkaido is de lokale hoofdstad Sapporo waar in een lang verleden (1972) nog de olympische winterspelen werden gehouden. 

Het eiland Hokkaido vormt de noordelijke grens van Japan en kijkt uit over Rusland, de Zee van Japan, de Zee van Ochotsk en de Stille Oceaan. Midden op het eiland Hokkaido strekken zich bergen en vulkanische plateaus uit. Naast de stad Sapporo zijn er nog de steden Asahikawa, de haven van Hakodate en het kuuroord Noboribetsu Onsen (Spa). In het prachtige gebied liggen een groot aantal nationale parken, waaronder het Nationale Park Shikotsu-Toya in het zuidwestelijk deel van Hokkaido, het Nationale Park Daisetsuzan op het centrale deel van Hokkaido, het Nationale Park Akan in het oosten van het eiland, het Nationale Park Shiretoko gelegen op een schiereiland in de Zee van Okhotsk en het Nationale Park Rishiri-Rebun-Sarobetsu. Dit laatst genoemde nationale park omvat het eiland Rishiri, het eiland Rebun en de kust ten zuiden van Wakkanai, inclusief de Sarobetsuvlakte.

Rondreizen

Groepsrondreis Japan

Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek,...

v.a. 3969.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Hokkaido en Japan