Hokkaido

Swipe

Het Nationale Park Akan

In het oosten van Hokkaido ligt het Nationale Park Akan. De vele vulkanen, oerbossen en kratermeren in dit nationale park zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Drie kraters van calderavulkanen zijn volgelopen met regenwater. In het noordelijk deel van het nationale park ligt het meer Kussharo, in het oosten het meer Mashu en in het zuidwesten het meer Akan.

Bihoropas

Een meerderheid van de bezoekers reist naar het nationale park vanuit de steden Kushiro, ten zuiden van Akan, en Bihoro, ten noordwesten van Akan. Als u vanuit Bihoro reist, via rijksweg nummer 243, dan passeert u de hooggelegen Bihoropas. Vanaf deze pas heeft u een schitterend uitzicht op het meer Kussharo, met aan de oostelijke oever het kuuroord Kawayu.

Kuuroord Kawayu

Het kuuroord ligt tevens aan de voet van de actieve vulkaan lo (Iwo). Uit spleten en scheuren in de helling van deze vulkaan wordt voortdurend zwavelhoudende stoom geblazen. De atmosfeer rondom het kuuroord Kawayu is dan ook gevuld met de doordringende geur van zwavel. Op een schiereilandje, gelegen aan de zuidoever van het meer, ligt het kuuroord Wakoto Onsen.

Het meer Mashu

Ten oosten van het meer Kussharo ligt het meer Mashu. Dit kristalheldere kratermeer is omringd door een 200 m hoge kraterwand. Het meer dankt zijn mysterieuze sfeer aan mistflarden die regelmatig boven het water blijven hangen. De Ainu's spraken dan ook van het 'meer van de duivel'. Op de westelijke kraterwand zijn twee uitzichtspunten, waarvandaan men een fraai uitzicht heeft op het meer Mashu en de vulkaan Kamuinupuri. Het panorama vanaf het uitzichtspunt Daichi-Tembodai is beter dan vanaf het uitzichtspunt Daisan-Tembodai.

Akan-Kohan Spa

Ten zuidwesten van het meer Mashu en ten zuidoosten van het meer Kussharo ligt het stadje Teshikaga. Vanaf Teshikaga loopt de zogenaamde Akan Transverseweg naar het kuuroord Akan-Kohan Spa. Deze 42 km lange weg maakt deel uit van rijksweg nummer 241 en is alom bekend om het aantrekkelijke omringende landschap. Onderweg kunt u uitstappen bij twee uitzichtspunten: vanaf Sogakudai heeft u een adembenemend uitzicht op de toppen van de bergen Meakan en Oakan (1.371 m); het uitzichtspunt Sokodai biedt een goed zicht op de meren Penketo en Panketo. Het kuuroord Akan-Kohan Spa ligt op de zuidelijke oever van het meer Akan. Het meer is omgeven door sparrenbossen, waar twee vulkaantoppen boven uitsteken. Beide vulkanen, Oakan en Meakan, kunt u vanuit Akan-Kohan Spa beklimmen. De paden naar de toppen van deze vulkanen zijn beide circa 11 km lang.

In het meer Akan groeit het zeldzame bolvormige marimowier (cladophora sauteri), dat op eigen kracht in het water kan zinken en opstijgen.

Eiland Churui

Vanuit Akan-Kohan Spa vertrekken regelmatig rondvaartboten naar het kleine eiland Churui. Daar staat het 'Marimo Observatie Centrum'.

Kushiro

Circa 50 km ten zuiden van het nationale park ligt de havenstad Kushiro. Ten noorden van deze industriestad strekt het 5011 hectare grote moeras Kushiro zich uit. Informatie over dit moeras kunt u bij het 'sightseeing observatory' krijgen. Verder noordwaarts leven circa 400 met uitsterven bedreigde Tancho-zuru's (roodgekuifde kraanvogels); zij komen vooral 's winters naar de boerderijen van Tancho-no-Sato, op zoek naar voedsel.

Trein en bus Nationale Park Akan:

-, Kawayu Spa: Kawayu Spa ligt aan de JR Senmospoorlijn die Abashiri met Kushiro verbindt.

-, Bihoropas: Neem in Bihoro de bus via rijksweg nummer 243 naar Teshikaga. Teshikaga heeft een bus- en treinverbinding met Kawayu.

-, Het meer Mashu: Neem in Akan-Kohan Spa de bus en stap na 40 minuten uit bij het meer. Of neem in Teshikaga of Kawayu de bus en stap na 15 minuten uit bij het meer.

-, Akan Transverseweg: Neem in Teshikaga de bus via rijksweg nummer 241 en stap na 30 min uit in Akan-Kohan Spa.

-, Akan-Kohan Spa: Neem bij het treinstation Kushiro de bus en stap na 1 uur en 55 minuten uit in Akan-Kohan Spa.

-, Het moeras Kushiro: Neem in Kushiro de bus en stap na 32 minuten uit bij het 'sightseeing observatory'.

-, Tancho-no-Sato: Neem in Kushiro de bus en stap na 1 uur en 5 minuten uit in Tancho-no-Sato.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Akan en Japan