Hokkaido

Swipe

Het Nationale Park Daisetsuzan

In het midden van het eiland Hokkaido ligt het Nationale Park Daisetsuzan. Het park is 230.894 hectare groot en is daarmee het grootste nationale park in Japan. Het omvat het vulkanische Daisetsuzan-gebergte (het 'Grote Sneeuwgebergte'), bestaande uit de vulkanen Kurodake (1.984 m), Hakuun (2.230 m), Asahi (2.290 m), Chubetsu (1.963 m), Mikuni (1.514 m), Ishikari (1.962 m), Tomuraushi (2.141 m), Blei (2.052 m), Tokachi (2.077 m) en Furano (1.912 m). De vulkaan Asahi (Asahidake) is de hoogste berg van Hokkaido. Het vulkanische gebied staat bekend als het dak van Hokkaido. De hellingen van de vulkanen zijn bedekt met schitterende sparrenbossen; op de hogere delen bloeien alpenplanten, waartussen zeldzame sneeuwhoenders leven. Beroemd zijn de ravijnen die de rivier Ishikari heeft uitgeschuurd in het noordelijk deel van het nationale park. De twee bekendste zijn Soun-kyo en Tennin-kyo.

Ravijn Soun-kyo

Het 20 km lange ravijn Soun-kyo heeft 150 m hoge rotswanden, afwisselend van basalt en graniet (ryoliet); beide zijn stollingsgesteenten. De granieten rotswanden kunt u van dichtbij herkennen aan de ontelbare kristallen in het gesteente. De kristallen zijn hoofdzakelijk veldspaten, de meest voorkomende en wijdverbreidste van alle mineralen. Door het ravijn loopt de Daisetsu Highway (rijksweg nummer 39), die via de hooggelegen Sekihokupas het nationale park verlaat richting Kitami.

Soun-kyo Spa

Vanuit het kuuroord Soun-kyo Spa kunt u de berg Asahi beklimmen. U moet voor deze beklimming 5,5 uur uittrekken en voor de afdaling 3 uur.

Yukomambetsu Spa

Als alternatief kunt u per bus naar het kuuroord Yukomambetsu Spa rijden. Vanuit dit kuuroord vertrekt een kabelbaan die u onder de top van de berg Asahi brengt. Vanaf het eindpunt van de kabelbaan kunt u de top in circa 2 uur lopend bereiken.

Tennin-kyo Spa

In het ravijn Tennin-kyo stort de 250 m hoge Hagoromowaterval zich van de rotsen. Bij het ravijn ligt het rustiek gelegen kuuroord Tennin-kyo Spa.

Nukabira 

Als u vanuit het zuiden het nationale park in komt, dan is het aan te bevelen om via het dorp Nukabira te reizen. Vanaf dit dorp kunt u via rijksweg nummer 273 dwars door het nationale park noordwaarts rijden, een prachtige tocht. Het zuidelijke deel van het nationale park wordt veel minder bezocht dan het noordelijke deel.

Shikaribetsu Spa

Degenen die rust zoeken, kunnen hun tent opslaan aan de oevers van het meer Shikaribetsu (ten zuiden van Nukabira). Bij dit meer ligt het kuuroord Shikaribetsu Spa.

Trein en bus Nationale Park Daisetsuzan:

-, Soun-kyo Spa: Neem de trein naar het JR treinstation Asahigawa (Asahikawa). Asahikawa is de op een na grootste stad op Hokkaido. Neem bij het treinstation Asahikawa de bus en stap na 1 uur en 40 minuten uit in Soun-kyo Spa of neem op het treinstation Asahikawa de JR Sekihokuspoorlijn en stap uit op het treinstation Kamikawa. Neem bij dit treinstation de bus en stap na 35 minuten uit in Soun-kyo Spa.

-, Yukomambetsu Spa: Neem vanaf het treinstation Asahikawa de bus en stap na 1,5 uur uit in Yukomambetsu Spa.

-, Nukabira: Neem vanaf het treinstation Obihiro, gelegen aan de JR Nemurospoorlijn, de bus en stap na 2 uur uit in Nukabira.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Daisetsuzan en Japan