Hokkaido

Swipe

Het Nationale Park Rishiri-Rebun Sarobetsu

Het Nationale Park Rishiri-Rebun-Sarobetsu omvat het eiland Rishiri, het eiland Rebun en de kust ten zuiden van Wakkanai, inclusief de Sarobetsuvlakte. De kust ten zuiden van Wakkanai (Bokkai en Wakkasakanai) wordt gevormd door twee lange zandduinen. Het kustgebied is bezaaid met moerassen en meertjes. Dezelfde soorten fysisch-geografische verschijnselen vindt u in de Sarobetsuvlakte, ten zuiden van de Bokkai- en Wakkasakanaikust. De omstandigheden in deze moerassen zijn ideaal voor de vorming van veen; de Sarobetsuvlakte is dan ook het grootste laagveengebied van Japan.

In de lente kunt u gaan genieten van bloeiende bloemen in velerlei tinten in het gebied Sarobetsu Gensei Kaen.

Het eiland Rishiri

20 km uit de kust van Hokkaido ligt het ronde eiland Rishiri (183 km2), met een diameter van 15 km. Centraal op het eiland staat de imposante vulkaan Rishiri (1.718 m). Eigenlijk is deze vulkaan veel groter: het is namelijk de top van een vulkaan die op de zeebodem rust. Op het eiland zijn aantrekkelijke wandelroutes uitgezet. De lokale bus rijdt in 2 uur rond het eiland via de kustweg.

Het eiland Rebun

Het langwerpige eiland Rebun ligt 10 km ten noordwesten van het eiland Rishiri. Dit licht heuvelachtige eiland heeft een geheel ander karakter dan het eiland Rishiri. Het eiland Rebun is, van noord naar zuid, 25 km lang, het hoogste punt is de 490 m hoge berg Rebun. In de bodem van het eiland ontluiken niet minder dan 300 verschillende soorten alpenplanten met prachtige bloemen in allerlei kleuren. De geërodeerde rotskust in het westen is in een constant gevecht gewikkeld met het aanstormende zeewater. In de betrekkelijke luwte van de oostkust zijn enkele kleine vissersdorpen ontstaan. Ook op dit eiland zijn wandelroutes uitgezet.

Trein en veerboot Nationale Park Rishiri-Rebun Sarobetsu:

-, Wakkanai: Neem de JR Soyaspoorlijn en stap uit op het treinstation Wakkanai in het uiterste noorden van Hokkaido. Reistijd vanaf Sapporo: 6 uur en 33 minuten.

-, Veerbootverbindingen:

Van Wakkanai naar Kafuku (Rebun), vaartijd: 2 uur en 30 minuten. Van Wakkanai naar Oshidomari (Rishiri), vaartijd: 2 uur. Van Kafuku (Rebun) naar Oshidomari (Rishiri), vaartijd: 45 minuten. Van Kafuku (Rebun) naar Kutsugata (Rishiri), vaartijd: 45 minuten.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Rishiri-Rebun Sarobetsu en Japan