Hokkaido

Swipe

Het Nationale Park Shikotsu-Toya

Het Nationale Park Shikotsu-Toya ligt in het zuidwestelijk deel van Hokkaido en bestaat uit drie gedeelten, te weten de vulkaan Yotei en de meren Toya en Shikotsu.

De vulkaan Yotei

De vulkaan Yotei (1893 m) is bekend om zijn fraaie symmetrische vorm en wordt daarom de Ezo-Fuji genoemd. Als u wilt, dan kunt u de vulkaan vanaf het meer Nangetsu-ko in 5 uur beklimmen. Voor de afdaling moet u 3 uur uittrekken.

Het meer Toya

Het meer Toya is een rond kratermeer, gelegen in een caldera die ontstond tijdens een enorme vulkanische explosie. Midden in het meer liggen vier beboste eilandjes, de Nakanoshima-eilanden geheten. Dit zijn de toppen van stratovulkanen die tijdens latere erupties in de ingestorte krater ontstonden. Het grootste eiland, Oshima, is per rondvaartboot bereikbaar.

Aan de zuidelijke oever van het meer ligt het kuuroord Toyako Spa. Er zijn rondom het meer twee actieve vulkanen. De vulkaan Showa Shinzan ligt ten zuiden van Toyako Spa en ontstond in 1943. Gedurende een aantal aardbevingen begonnen de akkers in dit gebied zo'n 20 centimeter per dag te stijgen, tot grote ontsteltenis van omwonenden. Twee jaar lang ging dit proces door, soms afgewisseld met heftige erupties. Toen het landschap tot rust kwam, was er een nieuwe 408 m hoge vulkaan geboren, die de naam Showa Shinzan kreeg. Tot op de dag van vandaag ontsnappen er wolken rook en stoom uit spleten in de helling van deze vulkaan.

Ten westen van de vulkaan Showa Shinzan staat de hyperactieve vulkaan Usu. Zeer geregeld stroomt er lava uit deze vulkaan. In 1977 verwoestte een allesverzwelgende lavastroom de 'kabelbaan die naar de top van de vulkaan Usu-san voerde. Gelukkig is deze kabelbaan weer in bedrijf genomen, maar niemand weet voor hoelang!

Het meer Shikotsu

Het meer Shikotsu is op dezelfde wijze ontstaan als het meer Toya. Het blauwe meer is met een diepte van 363 m het op een na diepste meer van Japan. Veel sportvissers brengen hier hun vakantie door om de veel voorkomende forellen aan de haak te slaan.

Het meer Shikotsu is omringd door actieve vulkanen. Ten noorden van het meer verheft zich de vulkaan Eniwa (1320 m), die u kunt beklimmen vanuit het dorp Poropinai (klimtijd circa 3,5 uur, afdaling ongeveer 2 uur). Uw moeite wordt beloond met een schitterend uitzicht op het Nationale Park en Sapporo. Ook de vulkaan Tarumae (1.042 m) kunt u eenvoudig beklimmen. Als u over weinig tijd beschikt, dan kunt u vanuit het dorp Morappu per bus de helling van deze vulkaan op rijden. De bus stopt vlak onder de top, die u vervolgens vanaf de bushalte in 45 minuten kunt beklimmen. De vulkaan Tarumae ligt ten zuiden van het meer Shikotsu. Ten oosten van het meer ligt het dorp Shikotsukohan. Vanuit dit dorp vertrekken rondvaartboten (vaartijd 1 uur en 45 minuten).

Trein en bus Nationale Park Shikootsu-Toya:

-, De vulkaan Yotei: Neem in Hakodate of Sapporo de JR Hakodate- spoorlijn en stap uit op het treinstation Niseko of Kucchan. Daar vandaan kunt u per bus naar het meer Nangetsu-ko rijden.

-, Het meer Toya: Neem vanaf Hakodate de JR-trein naar het treinstation Toya. Als u de Hakodatespoorlijn neemt, dan moet u overstappen in Oshamambe. Als u per trein vanuit Sapporo reist, dan moet u soms overstappen in Chitose en/of Muroran. Er zijn ook een aantal directe spoorverbindingen. Neem bij het treinstation Toya de bus en stap na 15 minuten uit bij het meer. Het meer is tevens direct per bus bereikbaar vanaf Noboribetsu.

-, Het meer Shikotsu: Neem vanaf het treinstation Chitose (komende uit de richting Sapporo) of Tomakomai (komende uit de richting Hakodate) de bus en stap na 50 minuten uit in Shikotsukohan.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Maeva

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Shikotsu-Toya en Japan