Hokkaido

Swipe

Noboribetsu Onsen

Noboribetsu Onsen (Spa) is het bekendste en populairste kuuroord van Hokkaido. Als u in de gelegenheid bent om de warmwaterbronnen van Noboribetsu Onsen te bezoeken, dan moet u dat zeker doen.

Dai-ichi Takimoto Hotel

De bronnen van het beroemde bruine Dai-ichi Takimoto Hotel zijn voor iedereen toegankelijk tot 17.00 uur. Na 17.00 uur kunnen alleen hotelgasten van de bronnen gebruik maken. De baden bevinden zich in een hal die de afmetingen heeft van een voetbalveld, dat wil zeggen 100 bij 50 m. In deze enorm grote hal kunt u gemengd baden (Konyoku). Eventueel kunnen vrouwen een bad nemen in een afgescheiden gedeelte dat alleen voor hen toegankelijk is. Een bezoek aan deze warmwater-bronnen in het Dai-ichi Takimoto Hotel vormt voor velen een onvergetelijke ervaring.

De 'vallei van de hel' (Jigokudani)

Vanuit het dorp loopt een 300 m lange weg heuvelopwaarts naar de 'vallei van de hel' (Jigokudani). Langs de straat bevinden zich herbergen en souvenirwinkels. Jigokudani blaast, puften spuit: overal ontsnappen wolken stoom uit de grond en ongelooflijke hoeveelheden gloeiend heet water stromen uit de rotsen. Zwaveldampen verzadigen de lucht met hun doordringende geuren. Het zal een ieder duidelijk zijn waarom men dit gebied associeert met de hel.

De berg Shiho-rei (Kumayama) 

Vanuit Noboribetsu Onsen kunt u in 10 minuten met een kabelbaan naar de top van de berg Shiho-rei (Kumayama) reizen. Vanaf de top van deze berg heeft u een goed uitzicht op het kratermeer Kuttara. Voorts staat hier een aantal oorspronkelijke Ainuhuizen. Bovendien kunt u op de berg een bezoek brengen aan de Beer Ranch, waar circa 180 Hokkaidoberen in een soort dierentuin gevangen worden gehouden. Beren spelen een belangrijke rol in de cultuur van de Ainu's.

Het Shiraoi Ainu museum

Het stadje Shiraoi ligt op een afstand van 25 km ten noordwesten van Noboribetsu. Aan de oever van het meer Poroto in Shiraoi staat het Ainu-museum Poroto-Kotan. In dit museum krijgt u een indruk van de cultuur van de Ainu's.

Trein Noboribetsu:

-, Noboribetsu Onsen: Neem op het treinstation Sapporo in Sapporo de JR-trein via Chitose en Tomakomai naar het treinstation Noboribetsu. U kunt ook vanuit Hakodate naar het treinstation Noboribetsu reizen. Neem bij het treinstation Noboribetsu de bus en stap na 13 minuten uit in Noboribetsu Onsen.

-, Shiraoi: Neem in Noboribetsu de JR Muroranspoorlijn en stap na 25 minuten uit op het treinstation Shiraoi. Vanaf dit treinstation loopt u in een kwartier naar het Ainumuseum.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Noboribetsu Onsen en Japan