Hokkaido

Swipe

Sapporo

De stad Sapporo (1,9 miljoen inwoners) is de hoofdstad en tevens het economische en politieke centrum van het eiland Hokkaido. Sapporo werd in 1869 gesticht door kolonisten van het hoofdeiland Honshu. De stad werd gebouwd aan de oevers van de rivier Toyohira, een zijrivier van de Ishikari. De rivier Ishikari is met een lengte van 286 km de langste rivier van het eiland. De rivier ontspringt op de oosthelling van het Daisetzugebergte en mondt uit in de Ishikari Baai, ten noorden van Sapporo. De rivier heeft met haar slib een brede en vruchtbare vlakte opgebouwd. Vandaar dat de kolonisten besloten om op deze Ishikarivlakte de nieuwe hoofdstad van Hokkaido te bouwen. Helaas moest daarvoor een oorspronkelijk Ainudorp verdwijnen. De stad werd snel opgebouwd volgens het dambordpatroon, met als as de 105 m brede en 1,5 km lange Odori-Koen Promenade. Onder een deel van deze promenade ligt een groot ondergronds winkelcentrum. De Odori- Koen Promenade loopt van oost naar west en verdeelt de stad dus in een noordelijk en een zuidelijk deel. Alle wegen zijn kaarsrecht en snijden elkaar loodrecht. Het is dus eenvoudig om in deze stad de juiste weg te vinden.

Sneeuwfestival Sapporo 

Tijdens het eerste weekend in februari wordt het wereldberoemde sneeuwfestival gehouden. De brede Odori-Koen Promenade staat tijdens dit festival vol met uit sneeuw en ijs vervaardigde figuren en gebouwen. Veel van de getoonde kunstwerken zijn op ware grootte gemaakt.

Winkelen en uitgaan/nachtleven Sapporo

In de stad zijn weinig bezienswaardigheden te vinden. U kunt goed winkelen in de straat Tanukikoji en na zonsondergang kunt u zich uitstekend gaan vermaken in een van de ongeveer 3.500 bars en restaurants die de wijk Susukino telt. Als u hier niet voor een financieel onaangename verrassing wilt komen te staan, dan dient u altijd vooraf te vragen naar de prijs van een consumptie.

Botanische tuin en het Ainumuseum 

In de botanische tuin van de universiteit van Hokkaido kunt u zo'n 4.000 plantesoorten bewonderen. Voorts kunt u in deze tuin het Ainumuseum vinden. In dit museum worden 20.000 voorwerpen bewaard die betrekking hebben op de culturen van de Ainu's en de Gilyaks.

Historisch museum Sapporo

De klokketoren bij het stadhuis wordt als symbool van Sapporo gebruikt. In de circa 115 jaar oude klokketoren heeft zich het plaatselijk historisch museum gevestigd.

Observatieplatform in de TV-toren

Een redelijk uitzicht op de stad heeft u vanaf het observatieplatform in de TV-toren, die bij het oostelijke eindpunt van de Odori-Koen Promenade staat.

Kabelbaan berg Moiwa

Een fraaier uitzicht heeft u vanaf de 531 m hoge berg Moiwa. De top van de berg is in 5 minuten per kabelbaan bereikbaar, 's Winters kunt u op de glooiende hellingen van deze berg skiën.

Skipistes Sapporo

Andere aantrekkelijke skipistes liggen op de flanken van de 1024 m hoge berg Teine.

Kuuroord Jozankei

Ten zuidwesten van Sapporo, in het noordelijkste deel van het Nationale Park Shikotsu-Toya, ligt het kuuroord Jozankei. De warmwaterbronnen liggen langs een rivier in het vulkanische gebergte. Vanuit Jozankei kunt u per bus zuidwaarts rijden naar de meren Toya en Shikotsu.

Shinkansen, trein, luchthaven, metro en bus Sapproro:

-, Sapporo: De stad is sinds 1988, via de Seikantunnel, met een spoorlijn verbonden met Aomori op Honshu (en via de Shinkansen met het treinstation Ueno in Tokyo).

Voorts hebben de JR Hakodatespoorlijn, de JR Chitosespoorlijn, de JR Soyaspoorlijn en de JR Sasshospoorlijn hun eindbestemming op het treinstation Sapporo.

De luchthaven van Sapporo ligt bij de stad Chitose. Vanaf de luchthaven Chitose kunt u per bus in 55 minuten naar Sapporo rijden of u neemt op het treinstation Chitose Airport de JR Chitosespoorlijn en u stapt na 35 minuten uit op het treinstation Sapporo.

-, Odori-Koen Promenade: Deze weg ligt 700 m ten zuiden van het treinstation Sapporo.

-, Botanische tuin: De tuin en het Ainumuseum liggen op een afstand van 500 m ten zuidwesten van het treinstation Sapporo.

-, De berg Moiwa: Neem bij het treinstation Sapporo de metro en stap uit op het metrostation Iriguchi-mae. Daarvandaan vertrekt de kabelbaan.

-, De berg Teine: Neem bij het treinstation Sapporo de bus en stap na 50 minuten uit bij de berg.

-, Jozankei Spa: Neem bij het treinstation Sapporo de bus en stap na 1 uur uit in het kuuroord.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sapporo en Japan