Ibiza-Stad / Eivissa

Swipe

De Santo Domingokerk en stadhuis

De 16e-eeuwse Santo Domingokerk fungeerde oorspronkelijk als kloosterkerk voor het nabijgelegen dominicanenklooster (Convent de Santo Uorningo). Vandaar dat er in een nis in de voorgevel een beeld van Sint-Dominicus staat. Zijn beeltenis kunt u eveneens in de achterwand van het barokke hoogaltaar vinden. De resten van fresco's in het tongewelf stammen eveneens uit de barok, de stijlperiode die haar hoogtepunt beleefde tussen circa 1600 en 1750. In een zijkapel kunt u een afbeelding van Onze Lieve Vrouwe van de Rozenkrans vinden.

Ook hier kijkt Sint-Dominicus vanaf een schilderij op de gelovigen neer. Architecten uit Genua begonnen met de bouw van het godshuis in 1592; door gebrek aan geld legde men de laatste steen pas aan het einde van 17e eeuw. De fresco's in de crypte stammen uit 1884 en zijn vervaardig door Vicent Matas. Helaas brak er in het onderaardse gewelf brand uit en gingen veel schilderingen verloren. Zij zijn enkele jaren geleden gerestaureerd door de Ibizenser schilder Adrian Rosa.

Stadhuis Ibiza-Stad

In het complex dat als klooster dienst deed is het huidige stadhuis (Ayuntamientó) van Ibiza-stad ondergebracht. Tijdens de verbouwing van het stadhuis herstelde men het fraaie binnenhof dat jarenlang als gevangenis had gefungeerd. Boven de poort van het witgekalkte gebouw hangt het wapen van de stad. Beroemd zijn de opvallende halfronde daken met rode dakpannen die de kapellen beschutten tegen de elementen. Het terras biedt een weids uitzicht op de bedrijvigheid in de haven.

Baluard de Santa Llusia

Dit terras maakt deel uit van een bastion dat plaatselijk bekend staat als de Baluard de Santa Llusia (Baluard de Santa Llocia). Midden in dit bastion bewaarde men het buskruit. In 1730 werd het arsenaal getroffen door een bliksemschicht en vloog het in de lucht. Vandaar dat men het jaar 1730 in de stadsannalen opnam als het s'any des tro ofwel het jaar van de donderslag. Nog steeds gebruiken de Ibizensers term 'jaar van de donderslag' om aan te geven dat iets heel lang geleden gebeurd is.

Hotel Ses Savines

Hotel Ses Savines is perfect voor een geslaagde vakantie vol zon, zee en strand op Ibiza. In dit hotel hangt een gemoedelijke...

v.a. 439.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Santo Domingokerk en stadhuis en Ibiza