Ibiza-Stad / Eivissa

Swipe

Ibiza

De haven van Ibiza-stad ligt beschut; een vuurtoren op het schiereiland Es Botafoc wijst de schippers de juiste weg naar de monding van de haven. De oude stadswijk bij de haven noemt men La Marina, een wijk met oude huizen, kledingzaakjes, eethuisjes en bars.

Obelisk van Los Corsarios

Op het Plaza del Mari no Riquer staat een obelisk ter ere van Los Corsarios, de zeerovers van Ibiza. De met reliëfs van schepen gedecoreerde obelisk is uniek, want er is bij mijn weten nergens in de wereld een ander monument voor piraten te vinden. Het monument werd in 1915 opgericht door de inwoner van Ibiza-stad uit dankbaarheid voor de steun die deze piraten in het begin van de 19e eeuw verleenden om aanvallen van vijandelijke zeerovers te weerstaan. Vele Ibizensers waren zelf heldhaftige zeerovers die de zeeën afschuimden. Zij waren berucht om hun molotovcoctails, de zogenoemde vuurflessen.

Hippiemarkt

In de avonduren is er in de wijk La Marina een kleine hippiemarkt.

De haven, de Talamanca-ferry en Es Botafoc

Op de pier tegenover de obelisk ter ere van de zeerovers kunt u de Talamanca-ferry nemen naar de overkant van de haven. Deze kleine veerboot stopt eerst bij de Marina de Botafoc (op wandelafstand van Talamanca) om vervolgens naar S'llla Plana te varen. Vanaf hier kunt u naar de vuurtoren Faro de Botafoc wandelen op het gelijknamige schiereiland.

Playa des Duros

Als u uw zwemkleding bij u draagt, dan kunt u van de zon geniete op het strand Playa des Duros (Platja des Duros). Vanaf dit strand en vanaf het eerder genoemde schiereiland heeft u een fraai zicht over de haven en op oude stad van Ibiza-stad.

Paseo Juan Carlos I

Beschikt u nog over voldoende tijd, dan kunt u via de Paseo Juan Carlos I (Passeig Joan Carles I) terugwandelen naar de oude stad van Ibiza-stad. De wandeling voert langs vele kades met jachten (Port Esportiu Club Nèutic). In het achterland staan enkele Portals de Feixa.

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

Hotel Ses Savines

Hotel Ses Savines is perfect voor een geslaagde vakantie vol zon, zee en strand op Ibiza. In dit hotel hangt een gemoedelijke...

v.a. 439.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ibiza