Ibiza-Stad / Eivissa

Swipe

Museum van Hedendaagse Kunst

In het Museum van Hedendaagse Kunst (Museo de Arte Contempo neö) kunt u werken vinden van moderne kunstenaars die hun sporen het eiland Ibiza verdiend hebben, zoals Vedova, Millares, Tapiès, Broner, Bechtold, Tur Costa en Will Faber.

Baluard de Sant Joan

Het museum is gevestigd in de Almacen a Prueba y Sala de Armas de la Real Fuerza de Ibiza ('Arsenaal en wapenzaal van het koninklijke leger van Ibiza'). Dit gebouw maakt deel uit van de 18e-eeuwse versterkingen; van de Baluard de Sant Joan. In die tijd had men meer ruimte nodig om wapens en manschappen onder te brengen. Vandaar dat men in 1727 besloot om een twee verdiepingen tellend gebouw te plaatsen met een zwaar versterkte onderste verdieping om wapens en munitie op te slaan. De muren en tongewelven waren zo dik dat het aanvallen met kanonskogels kon weerstaan. Tijdens de napoleontische oorlogen zette men hier Franse officieren gevangen. Later huisvestte het gebouw een kazerne; in de onderste verdieping stalde men de paarden.

Nederlandse kunstenaars in het Museum van Hedendaagse Kunst

Sinds 1990 kunt u hier het Museum van Hedendaagse Kunst vinden. In de grote zaal (bovenverdieping), herkenbaar aan de negen zuilen het dak dragen, hangen onder andere schilderijen en litho's. In de benedenzaal (onderste verdieping) hangen ook schilderwerken van de Nederlandse kunstenaars Gea Karhof (The Indian's book) en Faram Ghazneg. Uit de twee grote ramen heeft u een leuk uitzicht op de stadswijk Sa Penya.

Placa dels Desamparats

Schuin tegenover het Museum van Hedendaagse Kunst loopt een getje omlaag naar een bloemrijk plein, het Plaga dels Desamp ofwel Sa Carrosa.

Isadora Macabich

Op dit plein zit een man in brons op een bankje. Het is een beeld van Isadora Macabich (1883-1973; Isidor Macabich), dichter en schrijver van historische werken. Een van zijn bekendste gedichten verhaalt over de eucalyptusboom die voor hem staat.

Het plein is tevens een van de laatste open plekken tussen de renaissance-muren en de plek waar vroeger de middeleeuwse muren stonden. In een van de huizen achter het plein woonde Isadora Macabich.

Panoramic Appartementen

Panoramic Appartementen heeft een centrale ligging, vlak bij het strand en diverse restaurants, bars en winkels. Het appartementencomplex biedt nette studio?s en...

v.a. 438 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Museum van Hedendaagse Kunst en Ibiza