Ibiza-Stad / Eivissa

Swipe

Ibiza

De Passeig Vara del Rey, gelegen in het centrum van de benedenstad, is omringd met indrukwekkende historische gebouwen met fraaie erkers, in het verleden de symbolen van welvaart. Centraal staat een monumentaal standbeeld van de Ibizenser generaal Vara del Rey, met in zijn handen een sabel en een verrekijker. De man sneuvelde in 1898 bij de verdediging van Cuba. Banken, kiosken, bars en winkels completeren het beeld van deze brede promenade.

Cafetaria Montesol

Veel inwoners van Ibiza-stad brengen een bezoek aan een van de vele café-terrassen. Met name het terras van Cafetaria Montesol is populair. Montesol is ee van de oudste hotels en restaurants van Ibiza-stad; het is een plek waar men graag gezien wil worden.

Avenida Espana

In het verlengde van de Vara del Rey ligt de Avenida Espana (Avinguda Espanya), de belangrijkste winkelstraat van Ibiza-stad. 

Foto Onze Ibiza Expert
Onze Ibiza Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen, waaronder een reishandboek over Ibiza, een eiland dat hij graag en veelvuldig bezoekt. Slechts weinigen beseffen dat 40% van het grondgebied op het eiland Ibiza onder de lokale natuurbeschermingswet valt.

Foto Rother wandelgids Ibiza
Rother wandelgids Ibiza

AUTEUR ROLF GOETZ, LAURA AGUILAR EN ULRICH REDMANN

€16,95

De Rother wandelgids Ibiza bevat 32 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar.

* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Ibiza