Ibri Region

Swipe

Ibri Region

Suggesties Ibri Region

• Al Ain Oasis (VAE);

• As Sulayf (ruïnedorp);

• Bat en Al Ayn (World Heritage List);

• Jabal Hafit (VAE);

• Wadi Fida.

Dit hoofdstuk is gewijd aan de plaatsen en bezienswaardigheden die ten zuiden van de (Western) Hajar Mountains liggen. Dit gebied beslaat het zuiden van de gouvernementen Al Buraymi en Adh Dhahirah; wellicht was dit het kloppende hart van Magan (2300 v. Chr., zie ‘Geschiedenis’). Onvoorstelbare hoeveelheden koper en dioriet zouden via de noordelijke havens naar (voornamelijk) Mesopotamië zijn gebracht.

Richting het zuiden maken ruige bergformaties plaats voor puinwaaiers en eindeloze gravelvlaktes. Het uiterste westen is afwisselender; hier bevinden zich rode zandduinen. Deze vormen de rand van Rub Al Khali, bekender als ‘Empty Quarter’. Echter, voor een ‘echte’ woestijnervaring moet u in Dhofar, Al Wusta en Ash Sharqiyyah zijn.

Dankzij moderne wegen is Ibri Region snel bereikbaar. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de plantages en akkers bij Al Buraymi; hierop groeien limoenen, dadels en luzerne.

Hotel Kos Aktis

Hotel Kos Aktis is een modern en luxe designhotel met een vleugje romantiek als slagroom op de taart. De perfecte ligging, namelijk...

v.a. 509.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ibri Region en Oman