Ibri Region

Swipe

Ibri

In het verleden was Ibri een voornaam knooppunt van karavaanroutes; handelaren verbleven hier graag om zaken te doen. Ook behoorde Ibri tot de bakens van imamaat-ibadisme (gesteund door Saudi-Arabië) in Noord-Oman. Nog is de plaats conservatief; u kunt zich hier minder comfortabel voelen. Een toeristische prijs zal de hoofdstad van Adh Dhahirah niet winnen, maar in de directe omgeving vindt u eenvoudige bezienswaardigheden van wereldformaat. Als u hier enige tijd doorbrengt, kunt u op zoek gaan naar traditioneel vervaardigde mantels, gedecoreerde zadeltassen en aardewerk.

Bezienswaardigheden

Ibri Castle (geopend za. tot en met do. 08.30-14.30 uur) bevindt zich in het midden van Ibri. In het verre verleden vormde dit complex een deel van de stadsmuren; ruim twintig jaar geleden werd het kasteel gerestaureerd. U vindt hier de vrijdagmoskee die in gebruik is bij de plaatselijke gemeenschap. Naast het kasteel vindt u de moderne suq. Ga hier op zoek naar palmvlechtwerk en plaatselijk gemaakte honing.

Aan de overkant van Route 21 ligt As Sulayf, waarvan het aanzicht wordt bepaald door het ruïnedorp. Dwalend door de lege steegjes, langs verlaten panden en nabij stadsmuren waant u zich in het Arabië van de elfde eeuw. Kort na het aantreden van Z.K.H. Sultan Qabus Bin Said Al Said verlieten de inwoners dit dorp; zij vestigden zich in nieuwe huizen. Bij het ruïnedorp bevindt zich een parkeerplaats (coördinaten: N23”12’17 E56”31’31).

10 prachtige bestemmingen in Ibri en Oman