Indre

Swipe

Parc Naturel Régional de la Brenne

Ten westen en zuidwesten van Châteauroux strekt zich het 80.000 ha grote Parc Régional de la Brenne uit. Het regionale park omvat een van de waterrijkste gebieden in Frankrijk en is een paradijs voor planten- en vogelliefhebbers. Honderden vennetjes, meertjes, moerassen en stukken veenland bepalen het aangezicht van dit doorgaans vlakke gebied. In het visrijke gebied vertoeven veel vogelsoorten, waaronder wulpen, roerdompen, watersnippen en futen. Verder verblijven er onder meer herten en wilde zwijnen. Tussen de vele watertjes liggen slechts enkele gehuchten en verdwaalde boerderijen; het grootste deel van dit gebied is onbewoond.

De beste uitgangspunten voor een bezoek aan het regionale park zijn de dorpen Mézières-en-Brenne (aan de noordgrens), Le Bouchet (midden in het gebied) en Le Blanc (aan de zuidwestgrens in de vallei van de Creuse).

Mézières-en-Brenne

Bij Mézières-en-Brenne ligt het Étang de Bellebouche, een 100 ha groot meertje met een fijnkorrelig zandstrand en watersportmogelijkheden. Hier kunt u ook het Maison de la Pisciculture vinden, een museum dat de visserij in het regionale park behandelt.

Maison de la Pisciculture geopend: mrt.-okt. wo.-ma. 14-18 u.

Le Blanc

In het 12de-eeuwse Château de Naillac is het EcoMusée de la Brenne et du Pays Blancois gevestigd. Het museum geeft informatie over het regionale natuurpark Brenne.

Ecomusée de la Brenne et du Pays Blancois geopend: juni-sept. dgls. 10-12 u. en 14.30-18.30 u.

In een 15de-eeuwse woning aan de Grand Rue (nr. 11)kunt u het Maison des Amis du Blanc et de sa Région vinden. Het museum behandelt de kunstnijverheid en de tradities uit Le Blanc en omgeving.

Maison des Amis du blanc et de sa Région geopend: 15 juni-15 sept. di., do. en za., alleen op afspraak.

Informatie Parc Naturel Régional de la Brenne: Maison du Parc, Le Bouchet (4 km ten noordwesten van Rosnay).

Toeristen-informatiekantoor: Hôtel de Ville, Le Blanc.

10 prachtige bestemmingen in Parc Naturel Régional de la Brenne en Dordogne en Lot