Ionische Eilanden

Swipe

Paxos en Antipaxos

Klein maar fijn. Dat is Paxos, een groen eilandje met een oppervlakte van 25 km2 op z’n 7 km onder Korfoe. Paxos is overdekt met olijfbomen en heeft een steile rotskust met grotten en spelonken aan de westkust, maar ook lieflijke baaien met mooie stranden aan de oostkust en wat gezellige havenplaatsjes. Het is een ideaal eiland voor wandelaars en het is zeer populair bij zeilers. Er wonen ongeveer 2.500 mensen die leven van het toerisme en de olijvenoogst.Het eilandje is per boot bereikbaar vanuit o.a. de haven van Korfoe.

Hoofdstadje is Gaios aan de oostkust. Voor het plaatsje liggen twee piepkleine eilandjes: Panagia met een klooster en Agios Nikolaos. Op dit eiland staat een Venetiaans fort uit de 15de eeuw. vanuit Gaios is de rest van het eiland te verkennen. Een brommer (te huur in het stadje) is hiervoor een prima vervoersmiddel.

Op een half uurtje varen van Gaios ligt Antipaxos, een piepklein eilandje van 5 km2 met 120 inwoners die voornamelijk van de visvangst leven. Bent u toch op Paxos dan is een bezoekje aan dit wonderschone stukje aarde met prachtige stranden en kristalhelder water niet te missen.

Princess of Kos

Princess of Kos? Zoals de naam van dit 4-sterren All Inclusive hotel al doet vermoeden, voel je je hier tijdens je verblijf...

v.a. 548 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Paxos en Antipaxos en Griekse Eilanden