Isla de Ometepe

Swipe

Altagracia

Hier kom je aan als je met de ferry uit Granada of San Carlos bent vertrokken.

De oude kerk aan het Parque Central wordt alleen nog gebruikt wanneer niet alle bezoekers een plaats in de nieuwe kerk erachter kunnen vinden. Op het plein bij de kerk staan precolumbiaanse beelden van vulkanisch gesteente. Ze stellen goden gekroond met dierenfiguren voor. Een aantal staat in het museum. San Diego de Alcalá is de patroonheilige van de stad en zijn naamdag valt op 13 november. Ieder jaar beginnen de festiviteiten rond deze viering een dag van tevoren en men sluit het feest af op 20 november. Op 16 november danst men de Baile de el Zompopo, een van oorsprong inheemse dans die een goede oogst moet afdwingen.

Museo Ometepe is een klein en aardig museum met verschillende archeologische vondsten. Daarnaast vind je er zaken op het gebied van etnografie, fiestas patronales en de omgeving. De toegang bedraagt $1 en de openingstijden zijn van ma-vrij van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur; za en zon op aanvraag. Vanaf de zuidwesthoek een half blok naar het westen, links.

Als je vanuit Hotel Central twintig minuten oostwaarts loopt, kom je uit bij El Mirador, een uitkijkpunt. Hier heb je gedeeltelijk uitzicht over het meer en op vulkaan Maderas. Er is een bar/comedor met maaltijden voor C35. De weg is ‘s avonds voor een groot deel niet verlicht.

Vanaf het plein een half uurtje te voet oostwaarts brengt je aan het strand van Tagüizapa.

10 prachtige bestemmingen in Altagracia en Nicaragua