Isla de Ometepe

Swipe

Moyogalpa

De belangrijkste haven van Ometepe heeft een aangrenzend, klein dorpscentrum. Het loopt langzaam omhoog vanaf de kade. Direct op de hoek bij Cantur voorziet men toeristen graag van informatie. Het patroonsfeest van Santa Ana wordt ieder jaar gevierd op 26 juli. Overal zijn trips te boeken. De situatie is hier erg overzichtelijk; in de straat haaks op de kade zitten de meeste restaurantjes en hotels. Het zijn vaak combi’s dus kijk bij beide secties. De meeste restaurants zijn geopend van 7.00 tot 22.00 uur.

Internet; rechts op de hoek van het derde blok. Geopend op maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur, C20 per uur. Zie ook Museo Ometepe. Supermarkt Martinez zit links op de hoek, vlak voor de kerk en is op zondag geslo-ten. Enitel; geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 en zaterdags tot 12.00 uur; vanaf de pier één blok rechts, twee blokken naar links, in de eerste straat rechts aan de rechterkant. Exploring Ometepe is een samenwerkingsverband van ervaren, Engelssprekende gidsen, gevestigd tegenover hotel Ometepetl aan het begin van de hoofdstraat. Hier kun je de meest uiteenlopende tours boeken; 9836-8360, [email protected].

Bezienswaardigheden

In de haven staat een model van het eiland Ometepe en een fontein in de vorm van vulkanen, gedoneerd in 1998. Helaas geeft hij geen water. Een verbodsbord ernaast verduidelijkt dat dit ooit een geliefd klim- en badderobject was.

De kerk aan het eind van de hoofdstraat is eenvoudig met z’n golfplaten dak. Kruisgangprenten en houten kruisjes hangen schots en scheef.

Museo Ometepe heeft een collectie urnen die in de omgeving gevonden is; het eiland was ooit een inheemse begraafplaats. Verder verkoopt men artesanías en kun je er internetten voor C20 per uur. De hele week open van 8.00 tot 22.00 uur. [email protected] In het vierde blok rechts.

10 prachtige bestemmingen in Moyogalpa en Nicaragua