Isla de Ometepe

Swipe

Playa Santo Domingo

Een van de meest aangename plekken om te relaxen is de cluster hotels bij het donkere strand van Santo Domingo. Er zijn weinig faciliteiten in de buurt maar de resorts hebben een bar en restaurant waar je over het algemeen prima kunt eten. De plek ligt 24 km van Moyogalpa, op het smalste deel van het eiland. Dit stuk land tussen de twee vulkanen noemt men de isthmus van Istián, met de betekenis ‘waar twee wateren elkaar ontmoeten’.

Voor budgetreizigers is er hospedaje Buena Vista. Het stenen gebouw met kamers ligt naast finca Santo Domingo.

Het fraaie resort Villa Paraiso ligt tegen een helling en heeft een strand aan het meer. Je kunt er goed van de kaart eten voor vijf tot tien dollar en alle uitgaven zet men op kamernummer. Er is één internet-pc voor gasten; $4 per uur. De comfortabele bungalows mét uitzicht op het meer kosten $63 per nacht, en zonder uitzicht $46. Ze liggen in een tropische tuin. Op de eerste etage zijn kamers met badkamer voor $21. Hier is ook een veranda met hangmatten en uitzicht op het meer. Paarden zijn te huur voor $5 per uur en je kunt een pick-up met chauffeur huren voor een tour over het eiland; $30 voor een halve dag, maximaal vier personen. Verder organiseren de hotelmedewerkers op verzoek de gebruikelijke tours; 9563-4675, www.hotelvillaparaiso.com, [email protected].

Naast Villa Paraiso ligt, pal aan het strand, hotel finca Santo Domingo. De kamers zijn op de eerste etage, boven het restaurant en de receptie. Cabañas heeft het hotel aan de andere kant van de hoofdweg. Er is een gezamenlijk terras en voor het restaurant staat een vitrine met verschillende Ometeepse archeologische vondsten. De accommodatie is wat eenvoudiger dan Paraiso. Kamers met badkamer en fan kosten $15, met airco $25 en de cabañas met airco $30; hier komt nog 15% belasting bij; 9820-2247, [email protected].

Op tien minuten rijden afstand van deze hotels, nog vóór Santa Cruz vind je aan de hoofdweg hotel Casa Istiam. Op de eerste etage is een veranda met uitzicht en men heeft een menukaart met voornamelijk Nicaraguaanse gerechten. De kamers kosten $5 per persoon, zonder eigen badkamer en een kamer mét is $8. Twee personen betalen $20 voor een kamer met airco. Je kunt er paarden huren voor $3 per uur en voor de beklimming van de Maderas met gids vraagt men $15 per persoon en $20 voor twee personen; 9887-9891.

10 prachtige bestemmingen in Playa Santo Domingo en Nicaragua