Istrië

Swipe

Istrië

Hoofdstad: Pazin
Belangrijkste plaatsen: Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Poreč, Pula, Rovin en Umag
Economische activiteiten: toeristenindustrie, land- en tuinbouw, scheepsbouw en visserij, verbouw van grapefruits en olijven

Istrië heeft vele middelgrote industriële bedrijven en kan bogen op een rijke traditie als het om scheepvaart en industrie gaat. Tegenwoordig, en dat is eigenlijk pas sinds 1950, is het in de eerste plaats een vakantieland.

Het is een van de populairste bestemmingen aan de Adriatische kust, gemakkelijk bereikbaar en met een keuze aan vakantiemogelijkheden waar zelfs de meest verwende toerist een plek van zijn gading vindt. Hoewel veel mensen voor Istrië kiezen vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid van z’n meer dan fraaie stranden, ontkomt niemand aan de middeleeuwse charme van steden zoals Labin, Buje, Motovun en Grožnjan om maar eens een paar minder bekende oorden te noemen.

Het zal u opvallen dat in Istrië de plaatsnamen behalve in het Kroatisch, eerst in het Italiaans aangegeven worden. Dat heeft alles met de geschiedenis te maken. Geografisch gezien behoort nog een klein deel van het schiereiland tot Italië, een iets groter deel tot Slovenië, maar voor 90% is Istrië Kroatisch.

Foto Rother wandelgids Istrië
Rother wandelgids Istrië

AUTEUR MARCUS STÖCKL

€16,95

De Rother wandelgids Istrië beschrijft de 50 mooiste wandelingen langs de kust en in het binnenland van het schiereiland Istrië, in het bergachtige achterland van Reijeka en op de eilanden Krk, Cres en Lošinj. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden. De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Istrië en Kroatië