Istrië

Swipe

Umag (Umago)

Voor Istrische wijn gaat u naar Umag. Vanuit deze plaats worden alle soorten wijn verscheept en de verscheidenheid aan goede wijnen maakt de keuze dan ook bijzonder moeilijk. In de smalle straatjes van Umag vindt u wijnen te kust en te keur, wijnkelders te over. Umag en omgeving oefenen zonder meer een bijzondere aantrekkingskracht uit op de toerist. Langs de kust en in de vele plaatsjes in de omgeving vindt u campings, mogelijkheden tot naaktrecreatie, hotels in alle categorieën en onderkomens bij particulieren in overvloed. Even ten noorden van Umag vindt u de grootste jachthaven van de Adriatische jachtclub ACI.

Ook Umag heeft een lange historie. Het werd gesticht door de Romeinen die het Umacus noemden. Er zijn restanten van oude muren te zien, er is een tweetal kerken die de moeite van een bezoek waard zijn, de Sv. Marija en de Sv. Pelagije. De laatste, met z’n 33 meter hoge klokkentoren, is opgedragen aan de schutspatroon van de stad, St. Pelegrinus en werd in de 15e eeuw gebouwd. De meeste mensen komen naar Umag om er vakantie te vieren en dat is op grote schaal mogelijk.

Jaarlijks worden in augustus de Croatian Open gehouden, waar wereldsterren op tennisgebied aan deelnemen. Het prijzengeld is er dan ook naar. Tennisliefhebbers kunnen in Umag en omgeving hun hart ophalen, de meeste campings en hotels hebben hun eigen banen. U kunt in de omgeving van Umag uit vele tennisbanen een keuze maken, er zijn meer dan 100 gravelbanen en natuurlijk staan er vele leraren klaar om u te leren een bal op de juiste manier over het net te krijgen. De faciliteiten voor de watersporters zijn bijzonder uitgebreid met zoet- en zoutwaterbaden, er zijn tientallen voorzieningen voor kinderen. U kunt er duiken en snorkelen leren of les krijgen in zeezeilen.

In Umag is het goed toeven aan de haven met z’n vele terrasjes en (vis)restaurants. Vanuit de stad kunt u tal van excursies maken, zowel over land als over zee, óók naar nabijgelegen Italiaanse steden als Triëst en Venetië. Een uitstapje naar Brijuni is evenmin te versmaden.

Vele plaatsen op het Istrisch schiereiland zijn een bezoek waard. Zo moet u Hum gezien hebben, met z’n (minder dan) 30 inwoners de kleinste plaats ter wereld met stadsrechten. Het fotogeniek gelegen gehucht voldeed aan alle voorwaarden voor toekenning ervan: het was ommuurd, het had een eigen kerk, een priester en een burgemeester.

Tussen Hum en Roč vindt u de Spomen Glagoljaša, een reeks beelden van de hand van Želimir Janeš, die herinneren aan de totstandkoming van het glagolitische (cyrillische) alfabet. De vele beelden die in karakteristieke vormen over een grote afstand zijn geplaatst, vormen één monument ter herinnering aan het feit dat het in 1976 500 jaar geleden was dat het eerste Kroatische boek in het glagolitische schrift werd vervaardigd.

U kunt een onderkomen zoeken in Rabac, een ander dorp dat zeer in trek is bij toeristen of u kunt naar Fažana (Fasana) gaan, het centrum van de visserij (en hengelsport) in Istrië. Welke plaats men ook bezoekt of op welke manier men Istrië bereist, de meeste mensen gaan er weg met het vaste voornemen er weer terug te komen. Uit cijfers blijkt dat meer dan 80% van die mensen zich aan dat voornemen houdt.

Hotel Croatia

Ben je na een jaar lang hard werken ook zo toe aan rust? Even lekker je batterij opladen en bijkomen van de...

v.a. 424.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Umag (Umago) en Kroatië