Istrië

Swipe

Vakantie in Istrië

Al jaren trekken vele Belgen en Nederlanders naar Istrië om er hun vakantie door te brengen. Met de auto, al dan niet gevolgd door een caravan, met de camper of met de boot. Istrië is berekend op duizenden vakantiegangers en het is dan ook niet moeilijk om er een plekje te vinden. Hoewel het toerisme als gevolg van de oorlog een geweldige klap kreeg, kan het er in het hoogseizoen behoorlijk vol zitten. Vroeger ging men vooral naar Istrië vanwege de lage prijzen, tegenwoordig ligt dat wel even anders.

Vroeger ging men ook niet naar Istrië, men ging naar Joegoslavië en nog steeds bestaan er hardnekkige misverstanden omtrent de naamgeving. Istrië wordt nog steeds als een provincie van het vroegere Joegoslavië gezien en veel minder (al is dat altijd zo geweest) van het land Kroatië dat ooit een deelstaat was van Joegoslavië. Hoe het ook zij: Istrië kent een lange traditie als het gaat om onderdak verschaffing aan rust- en vertier zoekende vakantiegangers. Men zal u niet teleurstellen, maar u bent met velen.

Istrië kent diepblauwe wateren, mooie stranden (al moet u ze niet vergelijken met de brede zandstranden langs de Noordzeekust), het heeft gebieden met indrukwekkend natuurschoon, men vindt er rust als men dat wil en vertier als men dáár op uit is. Duiken, snorkelen, vissen en (berg)wandelen: Istrië staat bekend om zijn vele mogelijkheden. De laatste jaren zijn er een paar dimensies aan toegevoegd: vakantie op het platteland (wordt elders uitgebreider besproken), uitgezette fietstochten en wijnroutes.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vakantie in Istrië en Kroatië