Jesi

Swipe

De Marken

Jesi ligt deels in het dal van de Esino, deels op een heuvel. Het was de hoofdstad van de Malatesta en zetel van de pauselijke gouverneur. In Jesi werd voor het eerst in Italië de boekdrukkunst beoefend. Een deel van de middeleeuwse ommuring is bewaard.

Het Palazzo della Signoria uit het eind van de 15e eeuw in elegante renaissancestijl, is gebouwd door Fr. di Giorgio Martini. Het heeft mooie vensters en reliëfs boven het portaal, een toren uit de 17e eeuw en een binnenplaats met loggia’s van Sansovino (1519). Hier zijn de rijke bibliotheek, het archief en het museum gehuisvest. De Pinacoteca Civica heeft o.a. werk van Lorenzo Lotto en anderen van de Marchesische en Napolitaanse scholen. In het Teatro Pergolesi vinden geregeld festivals plaats. Buiten de stad staat de San Marco uit begin 13e eeuw, met mooie fresco’s uit de school van Rimini (14e eeuw).

Vakanties in Italië

Zonvakanties-HOT

Hotel Diana

Charmant en modern hotel waar u hartelijk ontvangen zult worden. Een aanrader voor uw verblijf tussen Napels en Sorrento!

v.a. 26.00 p.p.

Wintersport-HOT

Hotel Ronce

Uitstekend familiehotel, u wordt hartelijk ontvangen door de familie Moroder. Door de ligging boven in Ortisei geniet u hier van een prachtig...

v.a. 445.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Marken