Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg

Swipe

Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg

In het noorden en noordwesten van Zwitserland ligt de Jura. Aan de voet van dit gebergte liggen de meren van Neuchâtel Murten en Biel en het land van Fribourg. De uitgestrekte bossen vormen een aantrekkelijk gebied voor wandelaars en fietsers. U kunt er tot rust komen in de warmwaterbronnen van het kuuroord Yverdon-les-Bains. Het gebied tussen Basel en het Meer van Genève was eeuwenlang het stamland van de Helvetiërs, een Keltisch volk. Zij werden verslagen door een legioen van de Romeinse keizer Caesar en vanaf die dag kwam het gebied onder Romeins bestuur te staan. Onder meer de Romeinse mozaïeken bij Orbe, de Romeinse muren bij Yverdon-les-Bains, de talloze Romeinse pleisterplaatsen (Moudon) en de wijngaarden zijn de stille getuigen van de vroegere aanwezigheid van de Romeinen in dit gebied. Vanaf verschillende punten in het Jura gebergte heeft u een weids uitzicht over de Zwitserse Hoogvlakte en op de besneeuwde alpentoppen. De kantons Jura en Neuchâtel zijn bekend om hun uurwerk en horloge-industrie. In het heuvelachtige en eveneens bosrijke kanton Fribourg ligt een aantal eeuwenoude steden, zoals Murten en Fribourg. De kaas die men in Payerne bereidt is op de Zwitserse markt een geduchte concurrent van de Appenzeller kaas.

Aan de westzijde van de meren van Neuchâtel en Biel liggen tientallen wijndorpjes te midden van uitgestrekte wijngaarden.

Verbindingen

Auto: er zijn verschillende mogelijkheden om van het Meer van Genève naar het noorden te rijden. De westelijkste route gaat van Lausanne naar Yverdon en volgt vervolgens de westoever van het Meer van Neuchâtel. De oostelijkste route is de autoweg van Lausanne via Vevey en Fribourg. Tussen beide wegen loopt dwars door het mooie heuvelachtige land een weg die het dal van La Broye volgt en voorbij Murten richting Neuchâtel gaat.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg en Zwitserland