Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg

Swipe

Le Landeron

Aan de zuidpunt van de Bielersee ligt Le Landeron, een dorp met één straat. Maar wat voor een straat: erlangs staat een lange rij stijlvolle huizen uit de 18de eeuw, aan beide uiteinden afgesloten door twee stadstorens. Bovendien staan er twee kleurrijke, banierdragende wachters op fonteinen: Mauritius aan de zuidkant en Vaillant aan de noordzijde. De door lindebomen beschaduwde straat, de huizen, fonteinen en torens vormen een bijzondere eenheid. De huizen zijn in aantrekkelijke kleuren geverfd en hebben groene luiken en hijsbalken. Het plaatsje werd reeds in de 14de eeuw gesticht.

Bij de noordelijke poort zijn het stadhuis (tevens museum) en de kapel van de Dix Milles Martyrs in één gebouw ondergebracht. De kapel stamt uit de 15de eeuw en heeft nog Romaanse delen en een Mariabeeld met het dode lichaam van Jezus op haar schoot (piëta) uit 1525.

In Le Landeron zijn opvallend veel brocanteries, wat letterlijk'uitdragerij' betekent, maar waar veel klein antiek te koop is. Jaarlijks wordt er in de maand september een rommel en antiekmarkt gehouden.

Verbindingen

Auto: voorbij Murten komt de weg bij Kerzers uit op de weg Fri boursNeuchâtel . De weg passeert Ins (met grafheuvels uit de Hallstattcultuur, wellicht zelfs vorstengraven, aangezien er gouden grafgiften zijn gevonden) en buigt naar het noorden af naar Le Landeron.

Bus naar La Neuveville en Biel.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Le Landeron en Zwitserland