Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg

Swipe

Moudon

Op een afstand van 25 km ten noordoosten van Lausanne ligt in het dal van de Broye de uit de Gallo-Romeinse tijd stammende versterking Moudon, het vroegere Vicus Minnodunum. Het fungeerde als pleisterplaats tussen het Romeinse Avenches en de Grote Sint-Bernardpas.

Moudon heeft een beneden en een bovenstad. In de benedenstad staat de St. Etienne-kerk, een belangrijk gotisch bouwwerk uit de 13de eeuw met talloze schilderingen en knap uit hout gesneden koorstoelen (1499). Het middeleeuwse karakter van het stadje is goed bewaard gebleven, met name in het deel dat langs de rivier de Broye is gebouwd. Bezienswaardig zijn onder meer het stadhuis, het Maison de Cerjat uit 1698 en de fraaie fonteinen. In de bovenstad, de Vieux Bourg, liggen tegen de rotsen bezienswaardige huizen met houten balkons. Het oorspronkelijke 14de-eeuwse, maar later verbouwde Maison d'Arnay (nr. 34) heeft een groot uitstekend dak (1646).

Verbindingen

Bus naar Echallens, Thierrens en YverdonlesBains.

Trein naar Palézieux, Lausanne, Payerne en Murten.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Moudon en Zwitserland