Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg

Swipe

Oensingen

Bij Oensingen ligt op een heuvel het kasteel Neu-Bechburg.

Balsthal

Neemt u de afslag bij Oensingen, dan rijdt u door heuvels en bergen naar Balsthal, een vriendelijk dorp met enige traditionele Gasthöfe: Zum Kreuz uit 1621 en Rössli uit 1786. Het dorp ligt aan de vroegere Romeinse weg die vanuit Duitsland via Basel zuidwaarts liep naar de Grote Sint-Bernardpas.

Langenbruck

In het door boomrijke heuvels omgeven Langenbruck staat het bekende Gasthof zum Baren uit 1746.

In een zijdal ten noordoosten van Langenbruck bevinden zich resten van een Romeinse pasweg en ligt het vroegere benedictinessenklooster Schönthal uit 1145. Op de westelijke gevel van de resten van de abdijkerk zijn Romaanse sculpturen te zien. De toegangsdeur wordt beschouwd als de oudste Romaanse deur van Zwitserland,.

Verbindingen

Auto: de autoweg volgt vanaf Wangen an die Aare de rivier de Aare om bij Hagendorf naar het noorden af te buigen naar Liestal. Halverwege richting Hagendorf ligt de afslag naar Oensingen. Ca. 3 km ten noorden van Oensingen ligt Balsthal. Vandaar rijdt u via weg nr. 12 in noordoostelijke richting naar Langenbruck (ca. 8 km).

Bus van Balsthal naar Waldenburg (via Langenbruck) en Laufen (via Mümliswil, Breitenbach en Zwingen).

Trein van Oensingen naar Balsthal (eindpunt).

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oensingen en Zwitserland