Jura, Berner Jura, Neuchâtel en Fribourg

Swipe

Sainte Croix

Balkon van de Jura

Het dorp Sainte Croix (5250 inwoners) ligt op een hoogte van 1100 m in het Juragebergte. Vanaf verschillende plekken in de directe omgeving van het dorp heeft u een fraai uitzicht op de Zwitserse Hoogvlakte en de daarachter gelegen Alpen. Vandaar dat men over het 'balkon van de Jura' spreekt. Uiteraard is het hooggebergte alleen zichtbaar met helder weer. De bekendste uitzichtpunten zijn de berg Chasseron (1607 m) en de Mont de Baulmes (1285 m).

Langlaufen en wandelen

's Winters is het gebied Ste. Croix/Les Rasses populair bij langlaufers. Rondom het dorp heeft men 80 km aan loipen uitgezet; ook kunt u hier goed skiën. Zomers kunt u gebruik maken van het dichte wandelwegennet door de beboste omgeving. Bekend is de wandeltocht door het ravijn van Covatannaz. Op de weg terug naar Sainte Croix kunt u gebruik maken van het honderd jaar oude smalspoortreintje dat de verbinding onderhoudt tussen het dorp en Yverdon lesBaines. Deze trein klimt vanuit de Zwitserse Hoogvlakte door de bossen naar Sainte Croix. U kunt een interessante tussenstop maken in het dorp Baulmes, een typisch voorbeeld van een nederzetting in de Jura: grote boerenwoningen rondom een kerk en het gemeentehuis.

Automaten en muziekdozenmuseum

In Sainte Croix kunt u een bezoek brengen aan het Automaten en muziekdozenmuseum CIMA. De mechanische poppen vertonen tijdens de rondleiding hun acrobatische toeren; alles in het museum beweegt en maakt muziek. In een zijbeuk van het museum verkoopt men muziekdozen.

INFORMATIE AUTOMATEN EN MUZIEKDOZENMUSEUM. Geopend: di.-zo. 13.30-18 uur; ieder uur en kwartier start er een rondleiding, de laatste vertrekt om 17 uur.

In het nabij gelegen dorpje L'Auberson kunt u het Muziekdozenmuseum Baud vinden.

INFORMATIE MUZIEKDOZENMUSEEUM BAUD. Geopend: iedere zo. 9-12 en 14-17; juli-half sept., ook ma.-za. 14-17 uur.

Verbindingen

Bus via Les Replans en Les Rasses naar Bullet (Mauborget); via La Chaux naar l'Auberson; en via La Chaux en La Vraconnaz naar La Cöte aux Flées Buttes.

Trein: ieder uur naar Yverdon-les-Bains (reistijd: 40 min.).

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sainte Croix en Zwitserland