Jutland (Jylland)

Swipe

Legoland (Billund)

Billund is de thuishaven van multinational Lego, fabrikant van de wereldberoemde speelgoed-bouwsteentjes. De stad is natuurlijk vooral bekend vanwege de aanwezigheid van een van de leukste en meest bezochte attractieparken van Europa: Legoland. (Er zijn ook Legolands in Duitsland en Engeland).

Legoland in Billund heeft een oud en een nieuw deel. Het oude deel heeft een Madurodam-achtig Miniland, geheel uitgevoerd in legosteentjes. Je ziet er onder andere wereldberoemde gebouwen zoals de Taj Mahal en de tempel van Abu Simbel en ook een stukje Amsterdam, compleet met ophaalbruggen en rondvaartboten. In dit deel van het park zijn ook de attracties voor de kleine kinderen te vinden.

Verderop in het nieuwere gedeelte is een ruim opgezet pretpark met een wildwest-stadje, een pirateneiland, achtbanen, een wildwaterbaan en verder alles wat je van een modern pretpark mag verwachten. Elk jaar komen er nieuwe attracties bij. In het Lego-museum is te zien hoe het allemaal zover gekomen is met Lego.

Accommodatie

Billund heeft de tweede luchthaven van Denemarken, met directe verbindingen naar diverse Europese steden. Ook vanuit Amsterdam vlieg je voor weinig geld in een uurtje rechtstreeks naar Billund met KLM. Een busje rijdt gearriveerde passagiers in 15 minuten van het vliegveld naar de ingang van Legoland of naar het Legoland Hotel. Dit hotel is niet goedkoop maar wel erg gezinsvriendelijk (4-persoonsfamiliekamers, kinderbuffet enzovoort). Vanuit het hotel loop je met een speciaal pasje zo het park in. Iets verderop kun je ook overnachten in een hostel, op een camping of in een vakantiehuisje.

Informeer bij een reisbureau voor voordelige (vlieg)arrangementen naar Legoland en koop je toegangskaartje vooraf in Nederland of bij een van de Deense toeristenbureaus, dat scheelt wachttijd. Geopend: april t/m oktober.

10 prachtige bestemmingen in Legoland (Billund) en Denemarken