Jutland (Jylland)

Swipe

Rebild Nationaal Park

Denemarken op z'n wildst, even ten westen van het dorp Rebild. Het park werd gesticht door Amerikanen van Deense afkomst en bevat het meest ongerepte landschap van Denemarken. Het maakt deel uit van Rold Skov, een van de grootste bossen van het land. Naaldwouden hebben er de overhand maar er groeien ook 150 verschillende boom- en heestersoorten waaronder beuken, eiken, allerlei soorten bessen en wilde orchidee‘n. Daartussen duiken idyllische bosmeertjes op, heidevelden, moerassen en bronnen.

Tussen de heuvels is het aangenaam wandelen over diverse gemarkeerde wandelpaden. Auto's hebben slechts zeer beperkt toegang tot het park. Op een van de heuvels is het geboortehuis van de Amerikaanse president Lincoln nagebouwd (Lincolnblokhus) met daarin een klein emigrantenmuseum. Bij de blokhut vindt elk jaar op 4 juli (Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag) een feestelijke reunie plaats van Deens-Amerikaanse emigranten en Deense gasten. Geopend van juni tot september.

Tussen Rebild en Oplev, aan de overkant van de E45, kun je ook nog afdalen in de Thingbak Kalkminer. In de verlaten groeven leven vijf verschillende soorten vleermuizen tussen een permanente tentoonstelling van kalksculpturen. Geopend: mei t/m augustus; in april, september en oktober alleen in het weekend.

www.roldskovturist.dk (toeristische informatie Rebild) 

10 prachtige bestemmingen in Rebild Nationaal Park en Denemarken