Kandy en omgeving

Swipe

Royal Palace Park

Een aantrekkelijk wandelpad van vier kilometer voert om het meer heen, onder de mahoniebomen en langs het paviljoen waar vroeger de vrouwen van de koning zich vermaakten. Hogerop, ten zuiden van het meer, ligt het Royal Palace Park (het vroegere Wace Park) waar een kanon staat, dat werd geschonken door Lord Mountbatten ter herinnering aan zijn verblijf van 1944 tot 1945 in het hier gevestigde hoofdkwartier. Het uitzicht vanaf de Lake Drive aan de voet van de beboste heuvelhelling op de stad en het meer beneden is prachtig. Vanaf dit punt kunt u afdalen naar de Victoria Drive (Sangaraja Mawatha), een lommerrijke weg langs de oever. Als u in het meer een stukje fruit gooit, komen er tientallen vissen op af. In het oude roodbruine gebouw met wachttorens op de hoeken is de gevangenis van Kandy gevestigd.

Malwatta Vihara

Ten westen van het Royal Palace Park, recht tegenover de Tempel van de Tand aan de andere zijde van het meer, ligt een klooster, het Malwatta Vihara. In dit tweehonderd jaar oude gebouw staat een fraai marmeren beeld van Boeddha, dat in Thailand vervaardigd werd. Verder zijn bezienswaardig: een monniken-school, een dagoba en wachterstenen.

Familiereizen

Familiereis Sri Lanka

Tijdens de familiereis Sri Lanka ontdek je naast de fascinerende cultuur ook het gevarieerde landschap. Het prachtige eiland Sri Lanka biedt de...

v.a. 2369.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Royal Palace Park en Sri Lanka