Karlovac

Swipe

Ogulin

Het plaatsje is op een belangrijk kruispunt van wegen en spoorwegen gelegen. Iedereen die de Plitvice meren heeft bezocht en terugkeerde naar Zagreb, passeerde Ogulin. De plaats zelf stelt niet zoveel voor, maar de omgeving is schitterend. Het middeleeuwse Ogulin was ooit geheel omgeven door muren, hoogst ongebruikelijk in Kroatië. De stad begon overigens, nét als de meeste steden, als een burcht, eigendom van de invloedrijke Frankopan familie en werd omstreeks 1500 gebouwd. Het oude gedeelte van de stad met z’n twee torens is goed bewaard gebleven.

Toch zullen de meeste bezoekers van Ogulin er komen voor de omgeving. Langs de rivier Dobra rijzen rotswanden loodrecht uit het water. De rivier is een geliefde plek voor wildwatervaarders, terwijl deze tevens zeer visrijk is. In de directe omgeving van de stad ligt Modrus, een dorp dat al in 1193 genoemd werd als zetelplaats van de bisschop.

Men vindt er tevens de Sv. Markokathedraal en enkele kloosters. De twee kunstmatige meren trekken veel dagjesmensen en in de winter is Bjelolasica, een resort even buiten het dorp, volgeboekt door wintersporters.

Hotel Croatia

Ben je na een jaar lang hard werken ook zo toe aan rust? Even lekker je batterij opladen en bijkomen van de...

v.a. 424.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ogulin en Kroatië