Kathmandu

Swipe

De Bhimsentoren

Als u vanaf Rani Pokhari via het Kanti Path zuidwaarts wandelt (houd het paradeveld aan uw linkerhand) dan ziet u aan uw rechterhand het hoofdpostkantoor (GPO). Achter het hoofdpostkantoor torende de Bhimsentoren, ook wel de Dharaharatoren genoemd, boven de bebouwing uit. De hindoegod Bhimsen wordt vereerd als de beschermer en begunstiger van handel en ambachten.

De toren werd echter aan het begin van de 19e eeuw gebouwd door Bhimsen Thapa. Hij was de beroemde voorloper van de Ranamaharadja’s. Hij schoof de koninklijke macht opzij en nam als eerste minister zelf de touwtjes in Nepal in handen. U kon de 62 m hoge toren tot 25 april 2015 beklimmen. Uw moeite werd beloond met een aantrekkelijk uitzicht over de stad Kathmandu. Helaas stortte de Bhimsentoren volledig in tijdens de aardbeving van 25 april 2015. Het is nog niet bekend wanneer de toren weer kan worden opgebouwd en of de toren weer wordt opgebouwd. 

Rondreizen

Groepsrondreis Nepal

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nepal maken we een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief. De Himalaya domineren het veelzijdige...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Bhimsentoren en Nepal