Kathmandu

Swipe

Jaganath Mandir

Wanneer men het paleis weer verlaat staat men oog in oog met de Jaganath Mandir, een kleurrijke pagode die bekend is geworden door de vele in het hout verwerkte erotische afbeeldingen op de onderste delen van de dakstutten. Opmerkelijk zijn de vele deuren die naar het binnenste heiligdom van de Jaganath Mandir leiden. Helaas is dit binnenste heiligdom alleen voor hindoepriesters toegankelijk.

Beeld van koning Pratap Mall

Ten westen van de Jaganath Mandir wordt een hoge zuil bekroond met het beeld van koning Pratap Malla, in gezelschap van kleinere afbeeldingen van zijn gezinsleden. De ogen van koning Pratap zijn gericht op de Degutalejutempel, waarvan de fraai gevormde pagodedaken boven de paleismuren uitrijzen.

Krishnatempel

Aan de overzijde van de Jaganath Mandir staan twee reusachtige trommels en een minstens zo grote klok, die onder meer bij de vele in Kathmandu gehouden festivals worden gebruikt. De grote trommels worden geflankeerd door de achthoekige Krishnatempel. Interessant zijn de fraai bewerkte houten stutten die de daken ondersteunen.

10 prachtige bestemmingen in Jaganath Mandir en Nepal