Kathmandu

Swipe

Praktische Informatie Kathmandu

Verbindingen Kathmandu

Stadsbussen

De stadsbussen vertrekken zowel vanaf het Gongabu Bus Terminal (New Bus Park/Kathmandu Bus Terminal) als van het busstation Ratna Park (Old Bus Park/CityBusstation), gelegen op de oostelijke hoek van het Tundikhel Paradeveld bij de vijver Rani Pokhari.

Taxi’s en riksja’s

U kunt in de stad ook gebruikmaken van relatief goedkope taxi’s en riksja’s. Zij zijn vaak comfortabelere en sneller bij de plaats van uw bestemming.

Bestemmingen buiten Kathmandu

De bussen met bestemmingen buiten Kathmandu (onder andere Pokhara) vertrekken van het Gongabu Bus Terminal (New Bus Park/Kathmandu Bus Terminal), gelegen in Gongabu ten westen van de Ring Road.

Bestemmingen in de Kathmanduvallei vertrekken veelal nog van het busstation Ratna Park (Old Bus Park/City Busstation); dit busstation ligt bij de vijver Rani Pokhari en verzorgt ook de verbindingen met onder andere Jiri en de Chinese grens.

Een busmaatschappij onderhoudt een busverbinding tussen het vliegveld Tribhuvan International Airport en de zogenoemde poort op New Road (New Road Gate, in het centrum van Kathmandu), maar de verbinding is traag en onregelmatig. Een taxi rekent ongeveer 500 Rs. voor de rit vanaf de luchthaven naar de wijk Thamel.

De lange afstadbussen (naar o.a. Pokhara en Chitwan) vertrekken alle vanaf het Kathmandu Bus Terminal (Kathmandu Busstation) ofwel het Gongabu Bus Terminal Er zijn bussen naar onder andere de volgende bestemmingen: Bhairawa (Sunauli, grens India), Birganj (Raxaul, grens India), Biratnagar en Pokhara.

Greenline bussen

U kunt ook gebruikmaken van de zogenoemde Greenline bussen (tourist buses), Zij rijden onder andere naar Pokhara, Chitwan, Sunachari en Lumbini en vertrekken vanaf Trivedi Marg in Thamel (kosten circa US$ 18,-, inclusief een uitstekende lunch). Tickets zijn bij alle reisbureaus in Kathmandu te koop. Zorg er wel voor dat u minimaal 1 dag van tevoren reserveert.

Overnachtingen in Kathmandu

Goedkope hotels in Kathmandu zijn vooral te vinden in de wijk Thamel rond het bekende Kathmandu Guesthouse en aan de straat die bekendstaat als Freakstreet (omgeving Durbar Square). De kwaliteit van de onderkomens is in het algemeen in Thamel beter dan in Freakstreet. Zowel in het hoogseizoen als het laagseizoen zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in de stadswijk Thamel in Kathmandu. Er zijn ontelbare guesthouses en hotels; u zult dus altijd een onderkomen kunnen vinden.Voordeel van het al vooraf online boeken is echter dat men u gratis van de luchthaven ophaalt. Als u meer dan twee dagen in hetzelfde hotel of guesthouse verblijft of Nepal in het laagseizoen bezoekt, kunt u altijd over de prijs van uw onderkomen onderhandelen!

 

10 prachtige bestemmingen in Praktische Informatie Kathmandu en Nepal