Kekova

Swipe

Kekova

Kekova is een langgerekt eiland in de Middellandse Zee, dat veel bezoekers trekt vanwege de onder water liggende antieke resten van Aperlae, Tersane, Simena en Teimiussa. De verschillende plaatsen kunt u het gemakkelijkst per boot vanuit Kaş bezoeken. Zo'n excursie duurt een dag. Vanwege de slechte weg is Kekova over land moeilijk te bereiken, maar wie het toch wil proberen, moet de afslag naar rechts nemen op 13 km ten oosten van Kaş of op 32 km ten westen van Demre.

Wie per boot de ruïnes bezoekt, komt eerst langs Aperlae, een onbeduidende Lykische stad uit de 5e eeuw v.C. De stad is nu bijna geheel kopje onder gegaan. In het heldere water kunnen straten en omtrekken van gebouwen herkend worden.

Op het eiland Kekova stond ooit Tersane; nu rest er slechts de ruïne van een Byzantijnse kerk. Ook hier zijn onder water de overblijfselen van huizen te zien, maar erg spectaculair is het niet. Kekova is wel een ideale plek om te zwemmen. In het havendorpje Kale zijn enkele eenvoudige restaurantjes. Op de heuveltop ligt het Byzantijnse fort waaraan het dorpje haar naam dankt. Bij Kale lag het oude Simena, dat in de 4e eeuw v.C. gesticht werd. Vlakbij de haven bevinden zich in de rotsen uitgehouwen bassins. Op de top staat het kleine Lykische theater. In de voormalige haven bevinden zich ook nog resten van de stad. Pas bij het zwemmen, al dan niet met snorkel, op voor zee-egels. De laatste antieke stad is Teimiussa, dat bij het dorp üçagiz ligt. Teimiussa werd in de 4e eeuw v.C. gesticht en dat is het enige wat erover bekend is. Het zijn voornamelijk tombes die aan dit stadje herinneren.

Blue Cruise Antalya

Heel veel toeristen ontdekken het mooie Turkije tijdens een verblijf in een hotel of appartement. Corendon biedt nu ook de mogelijkheid om...

v.a. 548 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kekova en Turkije