Kennedy Space Center

Swipe

Kennedy Space Center

De lanceerbasis Kennedy Space Center in Cape Canaveral is een drukbezochte locatie en is vooral bekend door de lancering van verschillende onbemande maanlanders en bemande spaceshuttles. Je kunt er rondlopen op echte lanceerplatformen met ruimteraketten, voormalige astronauten ontmoeten, zien hoe spaceshuttles worden gebouwd, trainen in een vluchtsimulator en soms zelfs een lancering meemaken.

Er is een bezoekers complex, waar ontzettend veel te doen en te zien is. Van IMAX films tot verschillende exposities over ruimtereizen vanaf het eerste begin tot heden. Daarnaast kun je in meerdere winkels spullen kopen die te maken hebben met ruimtevaart.

Er worden verschillende rondleidingen en tours aangeboden, waarbij je onder andere een kijkje achter de schermen krijgt bij de training van astronauten. Heb je zelf ambitie om een ruimtereiziger te worden? Ga dan naar de workshop ‘Exploration Space: Explorers Wanted’. Hier leer je op een interactieve manier meer over de ruimte en wat er allemaal voor nodig is om in de toekomst een ruimtereis te realiseren. Het Kennedy Space Center is leerzaam, leuk en indrukwekkend.

Tickets

Je kunt naast de reguliere toegangsprijs meerdere rondleidingen en tours reserveren. Deze laatste kosten extra. De prijzen van een kaartje variëren per volwassene en kinderen tot 11 jaar.

Je kunt kiezen uit:
•, 1 day Ticket. Hierbij kan je één dag doorbrengen bij het Kennedy Space Center, inclusief een bezoek aan de IMAX films, alle exposities, shows, de Kennedy Space Center Bus Tour en de U.S. Astronaut Hall of Fame. Mocht je nog een keer willen gaan, dan krijg je binnen 7 dagen met dezelfde ticket gratis toegang tot de U.S. Astronaut Hall of Fame.
•, Extra rondleidingen en tours variëren van $25 tot $40.
•, Een parkeerticket kost van $5 tot $15, afhankelijk van het soort voertuig.

Locatie: SR 405, Kennedy Space Center, FL 32899

10 prachtige bestemmingen in Kennedy Space Center en Orlando