Kopenhagen

Swipe

Omgeving Kopenhagen

Met de fiets bereik je in hooguit twintig minuten een van de stranden, bossen of parken rond de stad. Ook met het uitstekend georganiseerde openbaar vervoer begeef je je gemakkelijk naar bezienswaardigheden buiten de hoofdstad, zoals het prachtige museum van Louisiana.

Ga je per auto naar Noord-Seeland (Rungsted, Louisiana, Helsingor) neem dan de aantrekkelijke kustweg en niet de hoofdweg.

Vergeet ook niet je Copenhagen Card in je zak te steken want deze is ook geldig in veel plaatsen rond Kopenhagen.

Overige bezienswaardigheden rond Kopenhagen

Bestemmingen niet ver van Kopenhagen zijn het charmante Karen Blixen Museum (Rungsted), attractiepark Bakken (nog ouder dan Tivoli) en het daar vlakbij gelegen jachtdomein Dyrehave. De jachtrechten zijn voorbehouden aan de koningin maar het domein is open voor publiek. Er loopt een fietspad van 12 km vanaf Osterbrogade in het noorden van Kopenhagen rechtstreeks naar Dyrehave - een leuke tocht langs het water.

Naar het strand

Je denkt er misschien niet zo snel aan maar Kopenhagen ligt aan zee en heeft dus stranden. Deze hebben bijna allemaal het ecolabel 'Blauwe Vlag'. In de lente, zodra de eerste zonnestralen zich laten zien stromen de stadsbewoners massaal naar de stranden aan de noord- en zuidkant van de hoofdstad. Vooral in de weekenden is het er druk en levendig. Bij Charlottenlund Soland mag je tegen betaling naakt zonnen en zwemmen. Wil je wat meer rust rijd dan door naar de noordkust van Seeland waar de stranden leeg en uitgestrekt zijn.

Bij slecht weer

In de winter kun je waarschijnlijk beter naar het Planetarium en Imaxtheater, wetenschapscentrum Experimentarium (op weg naar Charlottenlund) of naar het nieuwe aquarium bij Kastrup, ondergebracht in een waar architectonisch hoogstandje.  Het is een van de grootste en mooiste aquaria van Europa.

Middelaldercentret

Dit gereconstrueerd middeleeuws dorp is leuk voor oud en jong want er lopen echte paarden en ridders rond en in de zomer zijn er dagelijks spectaculaire shows te zien, zoals riddertoernooien. Lunch of diner kun je toepasselijk gebruiken in de middeleeuwse bankethal Golden Swan.

www.middelaldercentret.dk

Meer informatie over Kopenhagen?

10 prachtige bestemmingen in Omgeving Kopenhagen en Denemarken